HØRTE SMERTESKRIK: Karl-Olof Ekqvist (t.v), hunden Ettan og bror til den skadde jegeren, Johan Zackrisson, skjønte raskt at noe var alvorlig galt da de hørte to avfyrte skudd etterfulgt av skrik fra skogen. Foto: Expressen/Privat.
HØRTE SMERTESKRIK: Karl-Olof Ekqvist (t.v), hunden Ettan og bror til den skadde jegeren, Johan Zackrisson, skjønte raskt at noe var alvorlig galt da de hørte to avfyrte skudd etterfulgt av skrik fra skogen. Foto: Expressen/Privat.

– Jeg hørte ham brøle nede i skogen

Svensk jeger (21) angrepet av bjørn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at den svenske hobby-jegeren Karl-Olof (47) hørte et skrik og to avfyrte skudd i skogen, skjønte han at noe var galt.

Bare noen hundre meter unna hadde hans 21 år gamle jaktkollega blitt angrepet av en bjørn.

– Han kom haltende ut av skogen med bitemerker som så ut som store hull, sier han til den svenske avisen Expressen

Karl-Olof var på jakt sammen med 21-åringen og resten av jaktlaget i skogene omkring Hammerdal i Jâmtland i Sverige. Da 21-åringens hund luktet seg frem til en elg forsvant han om lag 300 meter innover i skogen, mens Karl-Olof ble værende. 

– Rett som det var hørte jeg ham brøle nede i skogen før det ble avfyrt to skudd. Senere hører jeg på sambandet at han hadde blitt bitt av en bjørn, sier han.

– Helt forferdelig vondt

Sammen med 21-åringens far og bror ga Karl-Olof seg innover i skogen for å hjelpe den skadde mannen. 

Der møtte de 21-åringen med store skader på høyre ben og på brystet. 

– Det hørtes ut som at han hadde forferdelig vondt, forteller Karl-Olof. 

Likevel skal den skadde ha insistert på å gå selv uten støtte. 

Jaktlaget fikk mannen inn i en bil og reiste ambulansen i møte i nærmeste by. De trodde at han kunne ha skadet lungene, men omsider på sykehuset skal røntgen ha vist at indre organer var intakte. 

Erfaren jeger

21-åringen skal være en erfaren jeger og har vært med på jakt siden han var barn. De siste årene skal han ha jaktet selv og har egen jakthund. 

Ved angrepet avfyrte han et skudd i luften for å skremme bjørnen. Men da den fortsatte mot ham skjøt han et ytterligere skudd på en meters avstand, men han er usikker på om han traff. 

– Han fortalte at bjørnen hadde gitt seg etter angrepene og at hunden deretter skal ha forsøkt å angripe, sier Knut-Olof. 

På tross av at det har vært mye bjørn i området i det siste skal angrepet ha kommet brått på jaktlaget. 

– Man vet at det er en risiko, men når det skjer blir man overrasket, sier Karl-Olof.