De siste månedene med cellegiftbehandling har vært svært krevende for Frankie (7).
De siste månedene med cellegiftbehandling har vært svært krevende for Frankie (7).

– Får vi ikke solgt huset vårt nå, kommer datteren vår til å dø før julaften

LONDON (TV 2) Foreldrene til sju år gamle Frankie-Rose Lea gjør nå alt for å forsøke å redde den kreftsyke jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har de lagt huset sitt i bydelen Firth sørøst i London ut til salgs for bare 170.000 pund – over 500.000 kroner mindre enn rekkehuset egentlig er verdt!

Sjuåringen til Michelle og Sam Lea fikk den fryktelige diagnosen i sommer: En ondsinnet hjernesvulst som vokste ukontrollert.

Til tross for behandling, er den nå tredoblet i størrelse og har også spredd seg til ryggmargen. Nå satser de alt på at såkalt protonstrålebehandling kan redde vesle Frankie-Rose. Problemet er bare at den statlige helsetjenesten NHS ikke kan tilby denne behandlingen raskt nok.

Derfor samler de nå inn penger, og har altså lagt huset ut for salg – i håp om få cash på konto i løpet av de nærmeste dagene.

– Vi er desperate. Vi bor gjerne i en pappeske bare vi kan være samme. Selv om vi har jobbet hardt, er huset det eneste vi har, men vi selger det gjerne for å redde henne, sier Michelle (36).

Frankie-Rosie fikk diagnosen veldig sent, ettersom legene feiltolket symptomene hennes hele fem ganger. Nå vil det ta minst åtte uker før NHS kan tilby behandlingen. I løpet av bare noen dager har det kommet inn mange hundre tusen kroner.

Sam Lea med datteren Frankie. Alle foto: PRIVAT
Sam Lea med datteren Frankie. Alle foto: PRIVAT

Planen var opprinnelig å reise til USA, men tilstanden til Frankie-Rose er nå så dårlig at hun ikke vil takle påkjenningen det er å fly. Derfor vil de i stedet reise til en privatklinikk på kontinentet.

– Noen vil kanskje kritisere oss for å gjøre familien hjemløs når vi har to andre barn, men jeg vil heller det enn å fortelle brødrene at vi lot Frankie dø, sier moren til Daily Mail.