GRATULERER: Tiril Eckhoff er glad for at Tora Berger er gravid.  AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA
GRATULERER: Tiril Eckhoff er glad for at Tora Berger er gravid.  AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA

Tiril om gravide Tora: – Jeg ble nok mer glad enn henne

Tiril Eckhoff, som ble beste norske på andreplass i premieren på Sjusjøen, har fått med seg at mentoren Tora Berger er gravid.

Sjusjøen (TV 2 Sporten): Lørdag åpnet sesongen for skiskytterne på Sjusjøen.

Like før premieren røpet skiskytterjentenes mestvinnende de siste årene, Tora Berger, at hun er gravid - direkte på TV.

– Terminen er 2. april, bekreftet Tora Berger (33) på direkten i NRKs sending fra skiskytteråpningen på Sjusjøen.

– Ble nok mer glad enn henne
Tora Berger ga seg med skiskyting etter OL-sesongen, men jobber nå som rekrutteringsansvarlig i Norges skiskytterforbund.

Tiril Eckhoff endte på andreplass på lørdagens 7,5 kilometer sprint, og har fått med seg at mentoren Tora Berger er gravid.

– Jeg ble nok mer glad enn henne over nyheten, for jeg var så redd for at Tora Berger skulle gjøre comeback, gliser Eckhoff til TV 2 Sporten.

Før hun blir litt mer alvorlig:

– Jeg tror ikke noen av oss på laget kommer til å være like gode som Tora har vært de siste årene. Jeg kommer til å savne Tora, hun har vært min mentor i alle verdenscuprennene jeg har gått frem til nå. Nå får vi bare klare oss uten henne. Vi er et ungt lag som skal gjøre alt for å gjøre skiskyting spennende, konstaterer Eckhoff.

Fornøyd med andreplassen
Eckhoff er godt fornøyd med andreplassen i sesongpremieren på Sjusjøen.

– Ja, jeg er veldig fornøyd med andreplassen. Jeg har vært veldig spent på denne dagen lenge, og følte at jeg kom ut med et godt utgangspunkt. Jeg gikk fort i sporet, selv om det var litt tungt på sisterunden. Uansett lover dette bra for det som skal skje senere denne sesongen, oppsummerer hun.

– Var du overrasket over at det gikk så fort?

– Ja, jeg er faktisk det fordi jeg har trent mye og hardt frem til nå. Nå skal jeg trene hardt litt til, og så slippe opp litt, svarer 24-åringen, og fortsetter:

– På siste skudd bommet jeg imidlertid grovt. Der var jeg ikke helt tilstede i hodet. Men jeg synes at jeg faktisk skjøt ganske bra. Det var bare det at jeg ikke hadde marginene på min side. Og på det tredje skuddet på stående bommet jeg grovt. Det er imidlertid ingen fare at jeg bommer nå, for det er ikke nå jeg skal være i form, poengterer hun.

Hadde håpet på bedre premiere
De norske kvinnene hadde nok håpet på en langt bedre sesongstart enn det de fikk på hjemmebane.

Den ene etter den andre skjøt seg nemlig bort, noe som gjorde at relativt ukjente Dorothea Wierer fra Italia vant. 

Wierer var overlegen i mål og ledet lenge med godt over minuttet. Den som kom nærmest var til slutt Tiril Eckhoff, som med to bom på siste skyting skjøt seg ut av seierskampen.

24-åringen knep likevel andreplassen, nesten 40 sekunder bak, mens Karin Oberhofer gjorde det til en stor dag for de italienske kvinnene med å ta tredjeplassen.

Marte Olsbu og Elise Ringen fulgte på fjerde - og femteplass.