TRENGER BEHANDLING: En av de mange kvinnene som takket ja til et tilbud fra myndighetene om la seg sterilisere fraktes til sykehus for behandling. Foto: Reuters.
TRENGER BEHANDLING: En av de mange kvinnene som takket ja til et tilbud fra myndighetene om la seg sterilisere fraktes til sykehus for behandling. Foto: Reuters.

Kvinner døde trolig av rottegift-kjemikalier i India

Legemiddelet som skal ha kostet en rekke indiske kvinner livet, inneholdt trolig et kjemisk stoff som benyttes i rottegift.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 15 kvinner er døde etter å ha takket ja til et tilbud fra myndighetene om å la seg sterilisere i den indiske delstaten Chhattisgarh.

Klinikken som utførte steriliseringen skylder på legemiddelet Ciprocin 500 som ble gitt til kvinnene etter inngrepet, og fredag ble eierne av et legemiddelselskap pågrepet og siktet for svindel.

Forrige lørdag ble det gjennomført 83 steriliseringer i løpet av fem timer i landsbyen Pendari i Chhattisgarh. Minst 15 av kvinnene døde etter inngrepet, og tilstanden til flere av dem er kritisk. 

Foreløpige tester av legemiddelet som ble benyttet, viste seg å inneholde sinkfosfid, en kjemisk forbindelse som blant annet benyttes i rottegift, opplyser en talsmann for de lokale myndighetene i Bilaspur-distriktet.

Ifølge talsmannen Siddhartha Pardeshi er det også funnet sinkfosfid i produksjonslokalene til legemiddelfirmaet Mahawar Pharmaceuticals, som står i sentrum for skandalen.

Legemiddelet man mistenker tok livet av kvinnene, blir nå sendt til laboratorier i New Delhi og Kolkata for ytterligere analyse. (©NTB)