Den nye klikk-kongen

Bergenseren Sindre Låstad har på kort tid skapt Norges største blogg. Suksessoppskriften er å legge ut morsomme og emosjonelle videoer fra hele verden med fengende overskrifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en hytte på landet møter TV 2 Sindre Låstad (29). Han har for anledningen stått opp flere timer før han vanligvis gjør.

– Jeg jobber som regel om natten, da er jeg mest produktiv, sier han.

På Frekhaug i Nordhordland lever han et tilbaketrukket liv sammen med sin mor, katter og hunder. På internett er han derimot svært aktiv. I februar startet han nettstedet viralomania.com, som på bare på ni måneder har tatt helt av.

– Jeg så noen lignende utenlandske nettsteder og tenkte dette kan jeg gjøre i Norge. Og resten er historie, sier 29-åringen.

Norges største blogg

Ifølge tall fra blogglisten.no har viralomania.com de siste syv dagene et snitt på nesten 87.000 unike besøkende hver dag. Det gjør nettstedet til Norges desidert største blogg.

– Den beste uken i oktober hadde jeg 160.000 unike besøkende hver dag, sier han, og fortsetter:

– Det er helt vilt. Det har gått over all forventning. Selv om jeg hadde god tro på prosjektet, så har det tatt helt av. Jeg har tydeligvis truffet et eller annet.

Spiller på følelser

Med overskrifter som «De ga en hjemløs mann pizza. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så hva han gjorde med den», trekker han lesere inn fra Facebook. Ofte spiller han på egne følelser i innsalget av videoene.

– Er du så lettrørt som du gir uttrykk for i mange av overskriftene?

– Ha ha. Det er klart jeg setter ting på spissen noen ganger. Jeg sitter ikke og griner hele tiden, jeg gjør ikke det, smiler han.

Videoen om den hjemløse mannen, som ble lagt ut 24. oktober, er allerede en av de aller mest delte videoene i Norge ifølge StoryBoard. Nesten 70.000 lesere har delt videoen på sosiale medier på bare tre uker.

– Det er gøy. Det er litt spesielt at jeg som enkeltperson kan klare å få så mange lesere, og skape et sånt engasjement, sier han.

– Nok til å klare meg

Med mange lesere kommer også annonseinntekter. Bergenseren vil ikke si hvor mye han tjener, men legger ikke skjul på at inntjeningen er grei.

– Jeg tjener hvert fall nok til å klare meg. Det går rundt for å si det sånn.

– Har du fått noen jobbtilbud nå som det tar helt av?

– Nei, jeg har faktisk ikke det. I don't know why, sier han og smiler.

– Men det går helt fint for meg, for jeg trives med det jeg gjør. Og så lenge folk synes det er gøy, så kommer jeg til å fortsette med det!