– «Paris-tiger» er ikke tiger

Franske myndigheter sier dyret som har sneket seg unna 200 politifolk og militære ikke er en tiger. Men de vet ikke sikkert hvilket dyr det faktisk er. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden torsdag ettermiddag har det pågått en intens jakt på det man først konkluderte med var en tiger nær Disneyland utenfor Paris. Etter flere observasjoner og funn av spor, ble det fredag formiddag slått fast at, ja, det er en tiger som jaktes.

Fredag ettermiddag, etter flere undersøkelser, er tonen en annen:

JAKTER I SKOGEN: Et medlem av politiets dyreavdeling ser etter tigeren i skogene ikke langt fra Disneyland. Foto: AP.
JAKTER I SKOGEN: Et medlem av politiets dyreavdeling ser etter tigeren i skogene ikke langt fra Disneyland. Foto: AP.

«Dyret som jaktes er ikke en tiger, men et kattedyr man fremdeles leter etter» skriver nettstedet at det nasjonale rådet for jakt- og dyreliv, ONCFS.

– Sporene er virkelige

Skapningen dukket opp i nærheten av et supermarked, krysset en stor motorvei, snek seg forbi en bensinstasjon - og fikk politifolk i høyeste beredskap. 

Myndighetene i Seine-et-Marne-regionen har vært tydelige på at dette ikke har vært en historie basert på livlig vitne-fantasi.

– Sporene er virkelige og ikke lagd av mennesker. Disse avtrykkene og bildene levner ikke rom for tvil, sier Robert Picaud, leder for en lokal gruppe som er ansvarlig for dyrekontroll i området.

SPOR: Eksperter er ikke i tvil: Dette er tigerspor, like utenfor Paris og Disneyland Paris. Foto: AP/Thibault Camus.
SPOR: Eksperter er ikke i tvil: Dette er tigerspor, like utenfor Paris og Disneyland Paris. Foto: AP/Thibault Camus.

En skole i området hadde vakthold fredag, og folk fikk beskjed om å holde seg innendørs. Skulle de bruke bilen, måtte de se seg spesielt godt for på vei inn og ut av bilen. 

– Ingen tvil, det er en tiger, sa borgermesteren i Montévrain, Christian Robache, ifølge AFP.

– Ingen fare

Ekspertene sier fredag ettermiddag at dyret ikke er en tiger. Likevel fortsetter jakten på noe de ikke helt vet hva er. 

Etter undersøkelse av spor, og forklaringer fra folk som har sett dyret, konkluderer ekspertene med at kattedyret de leter etter ikke er stort nok til å utgjøre en fare.

Ingen dyrepark eller privatperson har meldt noen tiger savnet, og undersøkelser gjort avkrefter at et sirkus som var i området i helgen hadde tiger med i forestillingen.

De første bildene som ble tatt av tigeren, ble knipset av en innbygger ved en parkeringsplass og publisert av kommunestyret i Montevrain torsdag. 

Den første observasjonen ble gjort av en innbygger i Montévrain på en parkeringsplass. Dyret, som ligner en tiger, skal ha blitt sett minst to andre steder.