NZEALAND-AUSTRALIA-ENTERTAINMENT-CRIME-MUSIC-AC/DC-RUDD
NZEALAND-AUSTRALIA-ENTERTAINMENT-CRIME-MUSIC-AC/DC-RUDD

AC/DC-kollegane forbannet på «leiemorder»-kompisen sin 

Bandkompisene mener trommeslageren oppførte seg merkelig lenge før han ble arrestert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne måneden ble trommeslageren i bandet AC/DC siktet for medvirkning til et drapsplott mot to personer. 

I siktelsen het det at Phil Rudd (60) hadde forsøkt å hyre inn en leiemorder til å drepe to personer. Denne siktelsen ble senere frafalt.

Rudd er fortsatt siktet for besittelse av metamfetamin og marihuana. 

Nå har bandkameratene Angus Young og Cliff Williams uttalt seg til avisen USA Today. De mener at Rudd oppførte seg merkelig lenge før han ble arrestert i forrige uke. 

AC/DC ble dannet i 1973 og gir i disse dager ut sin første plate på seks år. Rudd er ikke å finne på promoteringsmateriellet til albumet, fordi han ikke var til stede på noen av de to video-innspillingene de siste månedene.

– Vi kom til et punkt der vi ikke kunne gå videre. Dukker fyren opp? Er han pålitelig og i god nok form til å gjøre jobben sin? Vi har alltid vært en solid og pålitelig enhet, sier Young om prosessen. 

Bandet har planer om å legge ut på turné neste år, men det er uklart om dette blir med eller uten Phil Rudd. 

– Phil sørget selv for å havne i denne situasjonen, sier Young.
– Det er en vanskelig ting å si om fyren. Han er en stor trommeslager, og han har gjort mye for oss. Men han ser ut til å ha gitt opp. Han er ikke den Phil vi kjenner fra tidligere. 

Australskfødte Rudd ble pågrepet i sitt hjem i Tauranga på New Zealand og senere løslatt mot kausjon. Trommeslageren kommer fra Melbourne i Australia ble med i AC/DC i 1975. Han ble kastet ut av bandet i 1983 etter problemer med alkohol og konflikter innad i bandet, men kom tilbake i 1994.