Suárez behandles av psykolog

Luis Suárez bekrefter at han får hjelp av psykolog for å hindre nye biteepisoder på fotballbanen.

Liverpools tidligere stjernespiss Luis Suárez sjokkerte en fotball-verden da han hugget tennene i Italias Giorgio Chiellini under sommerens VM-sluttspill i Brasil.

Uruguays stjernespiss ble utestengt i fire måneder for episoden, men ble likevel hentet til den spanske storklubben Barcelona for 760 millioner kroner i overgangssum i august.

Behandles av psykolog
Nå bekrefter Suárez at han behandles av psykolog for å hindre at han skal bite på fotballbanen igjen.

– Etter suspensjonen var jeg langt nede. Men nå får jeg hjelp av psykolog og min klubb Barcelona har vært en konstant støtte for meg, sier Suárez til avisen El Observador i hjemlandet Uruguay.

Den omstridte angriperen opplyser at Barcelona aldri ba ham gå offentlig ut og beklage biteepisoden.

– Jeg måtte ikke si unnskyld for å signere for Barcelona, jeg sa unnskyld for min egen skyld. Barcelona krevde ikke på noen tidspunkt at jeg måtte gå offentlig ut og si unnskyld, røper Suárez i intervjuet som blant annet er gjengitt i den spanske avisen Marca.

– Blant spillerne med lavest vekt
Etter å ha gått fire måneder uten å ha spilt en fotballkamp, hevdet spanske medier at Suárez var gått opp i vekt og så utrent ut.

Suárez fnyser av påstandene.

– Jeg var aldri overvektig. Det var som trener Luis Enrique sa om det: gi meg heller beskjed om Suárez blir for tynn. Legene i Barcelona sa at jeg var blant de seks spillerne i klubben som hadde lavest kroppsfettprosent, og lavest vekt. Det var historier skapt av mediene, konstaterer han.

Stjernespissen har spilt tre kamper for Barcelona fra start, men har foreløpig ikke scoret for sin nye klubb.

Han føler seg sikker på at scoringene snart vil komme.

– Jeg er ikke bekymret. Dersom jeg ikke scorer, og vi vinner, så vil jeg være fornøyd. Men jeg ønsker selvsagt å feire en scoring i trøyen til klubben jeg alltid har drømt om å spille for, poengterer han.

– Sårer meg å ikke bli nominert
Suárez ble toppscorer i Premier League med 31 fulltreffere forrige sesong, og stakk sammen med Cristiano Ronaldo av med den presjetunge Gullstøvelen – prisen som deles ut til årets toppscorer i de store ligaene i Europa.

Uruguayaneren var imidlertid ikke blant de nominerte da FIFA tidligere denne måneden slapp listen over kandidatene til den høythengende prisen Gullballen.

Det har Suárez følgende forklaring på:

– Jeg er sikker på at jeg ikke ble nominert på grunn av hendelsen i VM. Klart det sårer meg, for jeg gjorde mange gode ting med for Liverpool forrige sesong. Men i fotball får du alltid en ny sjanse, og den vil jeg benytte meg av, fastslår han.