Test av strømpebukser

Det er store forskjeller på priser når det kommer til strømpebukser, men er de dyre strømpebuksene bedre enn de billige?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I denne strømpebuksetesten har vi testet seks strømpebukser i prisklassen 30-165 kroner.

Strømpebuksene er fra Pierre Robert, LoMote, Hennes & Mauritz, Lindex, Oroblu og Woolford. De er alle 20 denier og svart.

Slitestyrke og elastisitet

Strømpebuksene ble sendt til laboratoriet SWEREA i Sverige, som har en avdeling med spesialister på tekstil.

Her ble strømpebuksene testet i slitestyrke og elastisitet.

Måten man tester slitestyrke på, er ved å feste en del av strømpebuksematerialet på en knott som blir festet på en Martin Dahl-maskin. Her vil knotten bli presset mot et standardisert ulltøystykke så mange omganger den klarer frem til det blir hull.

Elastisiteten blir testet ved at de klipper ut lange remser fra strømpebuksene og fester de i en maskin som tøyer strømpebuksebitene til 100 prosent tøying. Deretter leser man av den kraften som har blitt brukt for å tøye ut strømpebuksene så mye.

Tre ganger så bra

Testresultatet viser at det er to strømpebukser som er klart best.

– Wolford og Oroblu er de to som kommer best ut både på elastisitet og slitestyrke, forteller Helena Hjärtnäs, tekstilingeniør hos SWEREA til TV 2 hjelper deg.

Testmaskinen brukte nesten mer en tre ganger så lang tid på å lage hull i strømpebuksene fra Wolford og Oroblu, enn de fire andre som var med i testen.

– De øvrige fire kan man si er likeverdige når det kommer til både elastisitet og slitestyrke, forteller Hjärtnäs.

Blindtester

Vi har også hatt fem testdamer som har brukt de samme strømpebuksene som ble sendt til laboratorium. Før damene fikk strømpebuksene utdelt, ble de pakket om i nye gjennomsiktige poser med nummer på.

Dette ble gjort for at pakningen eller merket som de ulike strømpebuksene kom fra ikke skulle være med å påvirke deres opplevelse av strømpebuksene

Dyrt er best

Etter å ha brukt alle strømpebuksene kom også damene frem til et entydig resultat: Oroblu og Wolford var de to beste strømpebuksene å ha på seg.

De holdt lenge, var behagelig å ha på og det ble ikke hull eller svarte striper mens damene brukte disse strømpebuksene.

Strømpebuksene

  • LaMote 29,90,-
  • Pierre Robert 55,-
  • Lindex 49,50
  • Hennes & Mauritz 49,50
  • Oroblu 139,-
  • Wolford 165,-