Mannen som skjøt bin Laden snakker ut i eksklusivt TV-intervju

– Jeg tenker fremdeles på om det er det beste eller verste jeg noen sinne har gjort, sier Robert O´Neill i intervjuet med Fox News.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble det kjent at det var den 38 år gamle tidligere Navy Seal-soldaten Robert O´ Neill som avfyrte de dødelige skuddene i Abottabad i Pakistan i 2011.

Se intervjuet i videovinduet øverst i denne artikkelen.

En ti år lang jakt på verdens mest ettersøkte terrorist var over, men inntil nylig hadde ikke enkeltpersoner som deltok i den amerikanske aksjonen mot bin Ladens hus stått frem.

I et eksklusivt intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News, forteller O´ Neill både om dramaet som utspant seg under aksjonen, og hvordan det er å leve med å ha vært mannen som drepte bin Laden.

– Ansiktet vi ser på nå var det siste Osama bin Laden så, spør reporteren i intervjuet.

– Ja, hvis det var nok lys til det, var jeg definitivt den siste personen han så, svarer en preget O´ Neill i intervjuet.

I intervjuet avslører han at han er usikker på om det han gjorde var riktig.

– Jeg tenker fremdeles på om det er det beste jeg har gjort, eller om det er det verste jeg noen sinne har gjort, sier han til Fox.

Se det eksklusive Fox News-intervjuet i videovinduet øverst i denne artikkelen.

I et intervju med Washington Post forrige uke, forklarte soldaten hvorfor han nå velger å stå frem, selv om det vil føre til kritikk fra militære kretser. Det er ikke tradisjon for at enkeltsoldater står frem og dermed kan oppfattes å ta æren for operasjoner som mange har deltatt i.

38-åringen har ifølge avisen fortalt at han planla å la seg «avsløre» fordi han visste at hans rolle i aksjonen var blitt kjent i store militære kretser, og at minst to mediehus og flere kongressmedlemmer også visste at det var han som drepte bin Laden.

O´Neill sa ifølge Washington Post at hans endelige beslutning om å avsløre hvordan bin Laden ble tatt av dage, kom etter et følelsesladd møte med etterlatte etter terrorangrepene 11. september 2001 - den direkte foranledningen til at jakten på Osama bin Laden ble satt i gang av daværende president George W. Bush.

– Familiene sa til meg at det ville hjelpe dem til å komme videre, sier O´ Neill til avisen.

Se intervjuet med O´ Neill i videovinduet øverst i denne artikkelen.

I intervjuet Washinton Post gjorde med amerikaneren nylig, fortalte han også at han var forberedt på å dø før aksjonen for å ta bin Laden startet.

– Jeg trodde ikke jeg ville overleve, sa O´ Neill.