Slik blir Tones første jul som mamma

Tone Damli (26) sine egne tradisjoner må vike i år – men når Billie (7 mnd) har lagt seg, blir hun som et barn igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fortsatt en god stund igjen til jul, men for Tone Damli (26) begynte juleforberedelsene allerede for flere måneder siden. Nå har hun ekstra stor grunn til å få julestemning, for hennes nye julealbum «Di første jul» står klart i butikkhyllene.

Tones aller første juleplate er dedikert til hennes lille datter Billie (7 mnd)

– Det føltes fint å dedikere den til henne. Hun er med meg i alt jeg driver med. Dette er julelåter jeg er veldig glad i fra min egen barndom, og noen nye. Jeg håper Billie også kan få et godt forhold til disse, sier Tone. 

– Jeg blir som et barn

Tone pleier å synge igjennom hele juleplata for lille Billie hver kveld før hun skal sove. Og når TV 2 møter artisten på en kafé i Oslo, glitrer det i øynene når hun snakker om jul. Tone er nemlig svært opptatt av jul og juletradisjoner.

FIKK BABY-BUNAD: Familien poserer blidt på 17. mai i år, da lille Billie hadde fått bunad kun tre uker gammel. Foto: Toneda/Instagram
FIKK BABY-BUNAD: Familien poserer blidt på 17. mai i år, da lille Billie hadde fått bunad kun tre uker gammel. Foto: Toneda/Instagram
ET LITE SJARMTROLL: Lille Billie, her avbildet på din firemåneders-dag i august. Foto: Toneda/Instagram
ET LITE SJARMTROLL: Lille Billie, her avbildet på din firemåneders-dag i august. Foto: Toneda/Instagram
DÅPSBARN: Her er lille Billie seks måneder gammel, på sin dåpsdag i oktober. Foto: Toneda/Instagram
DÅPSBARN: Her er lille Billie seks måneder gammel, på sin dåpsdag i oktober. Foto: Toneda/Instagram

Hun legger ikke skjul på at den første julen som mor blir ekstra spesiell.

– Billies første jul blir veldig fin. Jeg ønsker å lage tradisjoner for henne og oss som familie. Jeg vil at hun skal bli fortalt om og få se bilder av sin første jul, og av ting man tok henne med på, forteller Tone.

– Jeg blir som et barn selv når det kommer til jul. Det kribler i magen min på lille julaften. Jeg gleder meg som et lite barn til julemiddager og gaver og alt. Men i år må jeg være litt voksen, forteller Tone.

Men én ting er sikkert: 

– Når hun legger seg, da blir jeg som et barn igjen!

Mindre farting på byen

I år skal Tone og kjæresten Markus Foss feire jul på Østlandet, hos Markus sin familie. Deretter skal de på familietur til Thailand.

– Det blir en varm og eksotisk jul. Men julaften blir hos Markus' sin familie. For meg er perioden før jul like viktig, da spiser man pinnekjøtt og hører på julemusikk, drikker julegløgg og har juleverksted, sier Tone. 

– Den største forskjellen i år blir at det ikke blir så mye farting på byen. Det blir mer kos hjemme i basen vår. Ellers blir juleetiden ganske lik som før, Billie kan bli med rundt, hun.

Har forskjellige tradisjoner

Det ligger en mulig julekonflikt i kortene, for Sogndal-jenta og Bærums-gutten har ulike juletradisjoner.

– I Sogndal spiser vi pinnekjøtt. I år blir det juleribbe. For noen år siden ville det vært katastrofe i mitt liv, men nå har jeg kommet videre og det går fint, så lenge jeg får min pinnekjøtt-dose før jul... smiler sangeren.

For Tone har livet forandret seg totalt det siste halvåret, men det er hun svært glad for.

– Jeg har forandret meg veldig etter jeg ble mor. Fra å være en egoist til å ikke ha tid til seg selv i det hele tatt. Jeg har fått en ny kroppsdel, som er mitt lille barn. Hun er med meg hele tiden og krever 100 prosent oppmerksomhet. Det liker jeg. Jeg har fått et rikere liv, forteller Tone.

Lover mer sexy-Tone

På coveret til Tones julealbum ser man en voksen Tone, anstendig kledd med høyhalset, tykk ullgenser. Det står i kontrast til tidligere utgivelser, der Tone har mer fokus på kropp og hud.

– Jeg har jo med noen salmer i albumet. Jeg mener man må kle seg deretter. Det bildet på coveret står til plata og coveret. Det skal være lunt og varmt, ikke sexy og utfordrende, forklarer artisten.

– Men får vi se mer av en sexy Tone senere?

– Garantert. Jeg synes det er viktig å kle seg sexy innimellom, selv om man har blitt mor, sier hun.