FUNNET DØD I KONAS UTBRENTE BIL: Per Gunnar Aasheim ble i fjor funnet død i konas utbrente bil. Foto: Scanpix
FUNNET DØD I KONAS UTBRENTE BIL: Per Gunnar Aasheim ble i fjor funnet død i konas utbrente bil. Foto: Scanpix

Kona til Frontline-direktør tiltalt for overlagt drap

Per Gunnar Aasheim ble funnet død i sin kones bil i mars i fjor. Nå er hun tiltalt for overlagt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kona til Frontline-direktør Per Gunnar Asheim (57) er tiltalt for overlagt drap på sin ektemann. Den 53 år gamle kvinnen er også tiltalt for å ha mishandlet flere av sine barn, skriver Drammens Tidene.

Per Gunnar Aasheim ble funnet drept den 27. mars i fjor og kona ble pågrepet samme kveld og siktet for drap. Aasheim ble funnet død i konas utbrente bil på en parkeringsplass på Tranby i Lier.

I følge riksadvokaten planla kona drapet på ektemannen ved å lure Aasheim til å innta beroligende og søvnfremkallende medikamenter. 

Bedt andre om å ikke forklare til politiet

I tiltalen kommer det frem at 53-åringen skal ha påvirket andre til å ikke gi forklaring til politiet. Både barna, andre innsatte i fengselet og besøkende skal ha blitt bedt om å ikke si noe.

Under et av besøkene hun fikk i fengselet skal hun på polsk ha instruert den besøkende om å ringe kusinen og si "Ikke forklar deg, og si at du ikke husker."

Skal ha mishandlet Aasheim siden 80-tallet

Kona skal også ha utsatt fem av sine seks barn for vold og trusler. Datteren skal ha blitt utsatt for kvelertak og sønnen slått med belte. Hun skal også ha mishandlet Aasheim fysisk og psykisk siden 80-tallet.

Erkjenner ikke straffskyld
Kvinnen benekter å ha hatt noe med drapet å gjøre. Til NTB sier kvinnens forsvarer, advokat Hilde Marie Ims, at hun tar det tungt og er preget av lengre isolasjon under varetekten.

– Hun erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen og er klar på at hun ikke har drept ektemannen. Ting er ikke åpenbart i denne saken, sier Ims og viser blant annet til politiets lange etterforskning før en tiltale ble klar.

Ims mener og at det finnes andre sannsynlige scenarioer enn at Aasheims kone står bak drapet.

Rettssaken mot 53-åringen er ventet å starte 13. januar neste år.