Kim Andreas (23) tilbake på åstedet:

Øyer-siktet viste hva som skjedde da han drepte stefaren

Øyer (TV 2): Onsdag var den siktede i Øyer-drapet tilbake i leiligheten der han drepte stefaren sin Bjarte Hansen (58) i august. Hansen ble drept med kniv og partert.

TILBAKE: Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen på vei inn i leiligheten hvor han drepte stefaren. Foto: TV 2.
TILBAKE: Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen på vei inn i leiligheten hvor han drepte stefaren. Foto: TV 2.

Kim Andreas Kristiansen (23) skar også fingertuppene av stefaren, skriver VG. Politiet mener dette ble gjort for at det skulle være vanskeligere å identifisere liket.

Onsdag ble 23-åringen avhørt i sokkelleiligheten der drapet skjedde natt til 14. august. 

Viste hva som skjedde

– Det var et avhør på stedet, slik det pleier å være, og der viste han hvordan han har beveget seg rundt i leiligheten og hvordan ting har foregått, sier mannens forsvarer, Odd Ivar Grøn, til TV 2.

– Det var siktede og forsvarer som ønsket dette, og vi hadde ingen motforestillinger. Vi tror alle parter er tjent med det. Dette er et etterforskningsskritt der hendelsesforløp og motiv er sentralt, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer.

Han vil ikke kommentere om det er noen motsetning mellom det den siktede har sagt og de funnene politiet har gjort.

– Har godt bilde av hva som skjedde

Etter drapet trengte Kristiansen hjelp til å fjerne liket. Vennen som hjalp ham, sier han ble tvunget og truet.

– Jeg vil si at det var nyttig å gjennomføre et avhør her, siden vi nå har et relativt godt bilde av hva som skjedde denne kvelden, sier Grøn til TV 2.

Selv har 23-åringen forklart at han ikke husker detaljer fra drapet etter truslene. Han har likevel erkjent at det nok er han som har drept stefaren, og at han kan ha truet vennen.

– Etter mitt skjønn er det nærliggende at tiltalen blir i tråd med siktelsen, altså forsettelig drap, sier forsvarer Grøn til TV 2.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2