– Det er kjempeviktig å få poker-NM til Norge

Norsk pokerforbund er ikke i tvil om at store pokerturneringer i Norge må tillates. I natt kom norske Felix Stephensen (24) på andreplass i poker-VM – det kunne aldri skjedd her i Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en årrekke har Norgesmesterskapet i poker, paradoksalt nok, blitt arrangert i utlandet og flere tusen nordmenn strømmer ut av landet for å delta og følge turneringen. 

Norsk pokerforbund er imponert over Felix Stephensen (24) som natt til onsdag kom seg helt til finalen i poker-VM i Las Vegas, men måtte se seg tapt for svenske Martin Jacobson. Nå mener de det er viktig å hente poker-NM hjem.

– Skulle vi skrevet en ønskeliste til julenissen så måtte det jo vært med at alle får spille poker så mye de vil i Norge. Men det å få på plass et NM på norsk jord er kjempeviktig, sier styremedlem i Norsk pokerforbund, Susanne Cappelen til TV 2.

Se debatten mellom Per Sandberg (Frp) og Sten Magne Berglund i Blåkors i videovinduet øverst!

– Feil vei å gå

Regjeringen går inn for å tillate Norgesmesterskap i poker på norsk jord. Et skritt i riktig retning mener pokerentusiaster, men forslaget møter motstand, blant annet fra Norsk senter for spillproblematikk og Blåkors.

POKER-NM: Rundt 900 nordmenn var påmeldt til Poker-NM i Riga. Fordi poker er ulovlig i Norge må arrangøren hvert år finne et egnet sted i utlandet.
Foto: Tore Meek / Scanpix.
POKER-NM: Rundt 900 nordmenn var påmeldt til Poker-NM i Riga. Fordi poker er ulovlig i Norge må arrangøren hvert år finne et egnet sted i utlandet. Foto: Tore Meek / Scanpix.

– Vi mener at dette er feil vei å gå. Vi har lyktes med å redusere antall spilleavhengige, blant annet ved å forby de gamle spilleautomatene. Dette forslaget om liberalisering frykter vi at på sikt vil føre til flere spilleavhengige, sier fagsjef i Blåkors, Sten Magne Berglund til TV 2.

– Men er poker mer et ferdighetsspill på lik linje med for eksempel sjakk. Mer enn et pengespill som kan lede til avhengighet? 

– Det er ingen vi har til behandling for sjakk. Det er heller ikke noen som har mistet hjemmet sitt på grunn av sjakk. Vi har pasienter som har tapt millioner av kroner på bl.a poker. Det berører også pårørende i stor grad. Ektefeller, barn som blir hardt rammet når en i familien spiller familien konkurs.

Se debatten mellom Per Sandberg (Frp) og Sten Magne Berglund i Blåkors i videovinduet øverst!