NEKTER AVHØR: Den tidligere polititoppen Eirik Jensen nekter å gå i nye avhør med Spesialenheten for politisaker. Foto: TV 2
NEKTER AVHØR: Den tidligere polititoppen Eirik Jensen nekter å gå i nye avhør med Spesialenheten for politisaker. Foto: TV 2

Eirik Jensen nekter fortsatt avhør

Den tidligere polititoppen vil ikke lengre samarbeide med Spesialenheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eirik Jensen reagerer sterkt på måten han blir behandlet på av Spesialenheten for politisaker.

– Hvis de holder på slik, er det slutt på vår samarbeidsvilje. Det betyr at han ikke vil gå i flere avhør, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til TV 2.

Den korrupsjons- og narkotikasiktede tidligere polititoppen har ikke vært i avhør med Spesialenheten for politisaker siden 14. mai. Bakgrunnen for at han ikke vil la seg avhøre er at han ikke har fått innsyn i grunnlaget for siktelsene mot han.

– Manglende respekt

– For tiende måneden er dokumentene i saken fortsatt klausulerte. Min klient får ikke innsyn i sin egen sak. Det aksepterer vi ikke. Dette vitner om manglende respekt for siktedes rettigheter, sier Hagen til TV 2.

15. oktober ble siktelsen mot Jensen utvidet fra grov korrupsjon til medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Spesialenheten for politisaker mener den tidligere betrodde politimannen bistod med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for Gjermund Cappelen å smugle inn store mengder hasj. Eirik Jensen nekter for å ha gjort noe straffbart.

Vil ikke kommentere

Spesialenheten for politisaker vil ikke kommentere avhørene av Jensen. Det er uklart når etterforskningen blir ferdig. 

– Vi regner med at etterforskningen fortsatt vil pågå noen måneder, sier etterforskningsleder Liv Øyen til TV 2.

I oktober sa Øyen at etterforskningen vil trekke ut i tid om Jensen ikke vil la seg avhøre. 

– Hvis han ikke ønsker å forklare seg om sentrale bevis, kan det få den konsekvensen at etterforskningen trekker noe mer ut i tid, sa Øyen.