Jørn Hoel om mobbingen: – Jeg gråt mye

Jørn ble mobbet for sin hese stemme i barndommen. I God morgen Norge snakket Hoel og blogger Eirin Kristiansen ut om hvordan de opplevde den vonde tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jørn Hoels hese stemme har vært hans varemerke som artist, men i barndommen ble den et problem for Hoel.

– Jeg ble mobbet og kalt for «snorke-Per» og andre ting og jeg skjønte aldri helt hvorfor, men da jeg var rundt 10-12 år og noen gjorde et opptak av stemmen min så skjønte jeg grunnen. Jeg syntes det var hardt og tungt å bli mobbet, fortalte Jørn Hoel i God morgen Norge.

STEMMEN SOM VÅPEN: Jørn Hoel ble mobbet for sin hese stemme, men den samme stemmen ble også hans suksess i livet. I 1987 ble han hedret som årets Årets Spellemann. Foto Morten Hvaal / NTB / SCANPIX
STEMMEN SOM VÅPEN: Jørn Hoel ble mobbet for sin hese stemme, men den samme stemmen ble også hans suksess i livet. I 1987 ble han hedret som årets Årets Spellemann. Foto Morten Hvaal / NTB / SCANPIX

– Jeg gråt og var lei meg

– Kan du beskrive hvordan du hadde det som liten skolegutt?

– Det var veldig tungt å bli mobbet og jeg ble mobbet av mye større gutter og gikk mye for meg selv og gråt og var lei meg. Jeg tok det aldri opp med noen. Jeg hadde eldre brødre og ønsket å være like tøffe som dem, men det viktigste var at jeg aldri klarte å forstå mobbingen, forteller Jørn Hoel.

Ensomheten er verst

I barndommen gikk han mye alene og mener at ensomheten kanskje er det verste med å bli mobbet og kan føre til at barn kan slite enda mer med mobbingen. I intervjuet forteller også Hoel om hvordan det var å oppdage at den hese stemmen også ble hans redning.

– Heldigvis ble stemmen min et slags våpen og ble mitt yrke. Men jeg unner ingen å gå rundt å være liten gutt å bli mobbet, det er ikke noe bra, forteller Hoel.

Har aldri likt sin egen stemme

Likevel innrømmer Jørn Hoel at mobbingen har satt varige spor i ham.

– Jeg synger ofte på TV men jeg har aldri likt å høre min egen stemme. Jeg tror det er fordi jeg fikk så mange beskjeder som liten at stemmen min var så rar

Hos God morgen Norge onsdag var også bloggeren Eirin Kristiansen gjest. Også hun har opplevd mobbing og snakket om den tunge tiden.

Utdanningsdirektoratet har opprettet en ressursside der foreldre kan få bedre informasjon til hjelp om de skulle oppleve at deres barn enten blir mobbet, eller selv mobber andre.