BRYLLUPSBILDET: Steve Wood smiler på bildet han og kona Debbi la ut på Facebook etter bryllupet. Foto: Steve Wood/Facebook
BRYLLUPSBILDET: Steve Wood smiler på bildet han og kona Debbi la ut på Facebook etter bryllupet. Foto: Steve Wood/Facebook

Steve (30) har giftet seg med verdens mest sjalu kvinne

Hver dag blir Steve Wood tvunget av kona til å ta løgndedektortest. Nå er de gift. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Selv om Steve bare stikker ut på butikken for å kjøpe melk og er borte i femten minutter, må han ta en løgndetektortest.

Dette sitatet gjorde britiske Debbi Wood (31) verdensberømt i fjor. Hun fikk fort kallenavnet «Verdens mest sjalu kvinne».

PASSER PÅ: Debbi har installert barnefilter på Steves PC for å unngå at han gjør noe hun ikke liker. Foto: Medavia
PASSER PÅ: Debbi har installert barnefilter på Steves PC for å unngå at han gjør noe hun ikke liker. Foto: Medavia

Debbi tvinger sin kjære Steve Wood til å ta løgndetektortest hver eneste gang han har vært ute av huset. 

Nå har de to giftet seg, skriver The Mirror. Etternavnet trenger ingen av dem å forandre på, for Debbi tok Steves etternavn like etter at de var blitt kjærester. 

De to ga hverandre sitt ja forrige fredag, altså på Halloween. Det er Steve som melder dette på Facebook-siden sin.

– Vel, jeg og Debbi er mann og kone... Offisielt... Wow, skriver han. 

– Jeg elsker deg også, ektemannen min, skriver Debbi på sin side.

Sjeldent syndrom 

Debbi sjekker mobilen og e-posten hans flere ganger om dagen, og i fjor stod de frem for å fortelle om Othello-syndromet som hun lider av. 

– Det koster meg mye å snakke om syndromet mitt, men jeg velger å gjøre det nå fordi det er mange som kan ha dette uten å vite om det, sa hun.

Og:

– Jeg vil ikke at han skal synes at andre kvinner er pene. Er du i et forhold og har det bra i forholdet, skal du kun ha øyne for den andre personen.

Hun fortalte at hun alltid blir bekymret for om Steve har flørtet med noen i butikken, eller om han sjekket opp noen ansatte på veien ut.

Det helt spesielle syndromet har fått navnet sitt fra Shakespeares tragiske «Othello». Dramaet skildrer Othellos kjærlighet til sin kona Desdemona, og hans grunnløse sjalusi, som fører dem begge i døden.

Debbi og Steve møttes på Facebook for tre år siden, og forlovet seg i fjor. De flyttet sammen, og da ble hun mer sjalu enn noen gang.

Debbie har laget mange regler han er nødt til å følge, som for eksempel at han ikke har lov til å ha kvinnelige venner på Facebook.

Han får heller ikke lov til å se på kvinner på TV, ei heller på bilder. Han får ikke prate med kvinner når han er ute alene, og hun har installert barnefilter på PC-en hans.

– Hvorfor skal han se på andre når han har meg, spurte hun.

To diagnoser til

Det var for ett år siden at Debbi merket at hun ble mer og mer sjalu. Hun begynte å tvinge Steve til å ta løgndetektortest, og det ble full baluba da hun fant ut at han hadde datet henne samtidig som han datet en annen kvinne.

– Jeg trodde vi var et par og ikke traff andre, men jeg fikk en beskjed på Facebook fra en annen kvinne om at hun også datet Steve. Fortiden hjemsøker oss.

Debbi har også har diagnosene bipolar og dysmorfofobi. Sistnevnte diagnose er en forestilling om at det er noe galt med utseendet deres

Debbi sier at hun kan bli rasende av sjalusi, men at hun aldri har slått Steve.

– En kveld kom det en reklame for barberblader for kvinner på skjermen. Jeg fikk panikk. Jeg tenkte at Steve så på modellen. Det eneste som kunne få meg til å roe meg ned var å forby ham å se programmer hvor kvinner er med. Derfor bestilte jeg en løgndetektor, slik at jeg kan være sikker på at Steve ikke kikker på andre, sier hun.

– Jeg tåler det fordi vi er sjelevenner

Steve sier at han finner seg i det meste, fordi Debbi er sjelevennen hans.

– Jeg tåler det fordi vi er sjelevenner. Hun betyr så mye for meg, og litt sjalusi her og der forandrer ikke på det, sier han.

Daily Mail skriver at 15 prosent av folk med Othello-syndromet har vært voldelige mot sine partnere. Tidligere i år drepte Robert Mercati (63) kona etter at han hadde fått diagnosen.

Han hadde overvåket huset deres med mikrofoner fordi han var overbevist om at kona var utro mot ham. Senere begikk han selvmord.