Trenger ingeniører til kampen mot ebola:
– Vi er på desperat jakt

Ingeniørene skal bygge sykehus slik at flere ebola-smittede kan få hjelp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prognoser fra Verdens Helseorganisasjon viser at så mange som 1,4 millioner mennesker kan være smittet av ebola i januar 2015. 

Mange helsearbeidere har så langt meldt seg for å delta i kampen mot dødsviruset. Før disse kan hjelpe de smittede må sykehus bygges. 

FN sliter med å skaffe nok ingeniører innen bygg og vann/sanitær til å planlegge og lede arbeidet.

Flyktninghjelpen er derfor på jakt etter 15 ingeniører som skal fylle tomme stillinger i Liberia, Guinea, Sierra Leone og Senegal. 

–  Det er utrolig viktig at vi får satt opp disse konstruksjonene raskest mulig. Det nytter ikke å sende den andre hjelpen hvis vi ikke har steder å behandle folk på, sier beredskapssjef i Flyktninghjelpen, Benedicte Giæver, til TV 2. 

Så langt er over 13.000 personer smittet av ebola. 

– Vi er på en ganske desperat jakt, fortsetter hun.

I motsetning til under andre katastrofer, så sliter Flyktninghjelpen med rekrutteringen til kampen mot ebola.

– Jeg tror det er en generell frykt i befolkningen med tanke på hva dette er og om man kan bli smittet, sier beredskapssjefen.

Dersom Flyktninghjelpen ikke får nok ingeniører på plass, så kan konsekvensene bli alvorlige. 

– Det er klart at for mange så får ebola et dødelig utfall. Det betyr at folk ikke får den behandlingen de skal ha. 

Generalsekretær i Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon (NITO), Steinar Sjølie, oppfordrer medlemmene sine til å melde seg.

– Ingeniører tenker kanskje at deres kompetanse ikke er etterspurt i denne type hjelpearbeid, men det er snarere tvert om. Her trengs det ingeniører innen bygg og vann og sanitær. Ingeniører har dessuten erfaring med å lede store prosjekter, noe som vil være svært nyttig i denne situasjonen, sier han i en pressemelding.