Norsk kvinne lå død i leiligheten sin i to år

En 69 år gammel kvinne ble ved en tilfeldighet funnet død i sin bopel i Sverige. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag forrige uke banket utleier Bo Lennart Christensen på døren til en kvinnelig norsk leietaker i Karlstad i Sverige. 

Etasjen kvinnen bodde i hadde fuktproblemer og Christensen hadde forsøkt å komme i kontakt med kvinnen via både telefon og brev – uten svar. Derfor kontaktet han Namsfogden og sammen oppsøkte de leiligheten og kom seg inn ved hjelp av en låsesmed. 

– Jeg var aldri inne i leiligheten, men umiddelbart da kvinnen fra Namsfogden gikk inn, forstod hun at de måtte ringe politiet, sier Christensen til Aftonbladet

Hadde ikke strøm på halvannet år

Basert på undersøkelser på stedet har politiet konkludert med at kvinnen har vært død i minst to år. Ifølge Christensen var det ingen lukt fra leiligheten da han stod i gangen. 

Kvinnen har hatt automatisk trekk av husleie og har ikke hatt et mangfold av andre forpliktelser. Derfor har ikke kvinnen blitt funnet tidligere. 

Det fremgår i dokumenter Aftonbladet har fått tilgang på, at kvinnen ikke har hatt strøm i leiligheten på halvannet år, fordi hun ikke betalte regningene sine. Strømselskapet skal ha vært på befaring til leiligheten ved flere anledninger uten å komme i kontakt med kvinnen, og i sine rapporter opplyser de at det var «mye oppsamlet post i postkassen». 

– Hun var en einstøing

Den svenske avisen har snakket med flere av kvinnens naboer som forteller at de har undret over hvorfor 69-åringen ikke var å se. 

– Hun var en einstøing og ikke så sosial av seg, forteller en nabo. 

Heller ingen av beboerne i borettslaget skal ha kjent noen lukt fra kvinnens leilighet.

69-åringen er norsk statsborger og har to døtre som bor i Norge fra et tidligere ekteskap. Begge døtrene skal ha blitt informert om hendelsen av svensk politi. Hun har ingen slektninger i Sverige.

TV 2 har vært i kontakt med Utenriksdepartementet som ikke var informert om saken.