BILLIGERE AVGIFTER: Frp skal ha fått med Venstre på en halv milliard milliard i lettelser i bilavgiftene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BILLIGERE AVGIFTER: Frp skal ha fått med Venstre på en halv milliard milliard i lettelser i bilavgiftene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Her er Venstres nye budsjett-krav

TV 2 erfarer at Venstre er villige til å møte Frp på kravet om lettelser i bilavgiftene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld sitter parlamentarisk leder i Høyre, Frp, KrF og Venstre på Stortinget i budsjettforhandlinger. 

Nye krav

TV 2 erfarer at Venstre, i sitt justerte tilbud, har kommet Frp i møte om bilavgiftene. De skal være villige til å gi inntil en halv milliard i lettelser i bilavgifter.

Venstre skal likevel være klare på at det skal være med en og annen miljøvennlig innretting. 

De vil blant annet gjøre det betydelig billigere å kjøpe hybridbiler. 

I tillegg kommer Venstre Frp delvis i møte om omregistreringsavgiften. 

TV 2 erfarer også at Venstre, i sitt nye tilbud til regjeringspartiene, vil reversere Frps avgiftskutt på motorsykkel, snøscooter, campingvogn, vektårsavgift og bensinavgiften. 

Høyere CO2-avgift 

Venstre åpner for å være med på en prisjustering av avgift på bensin og diesel, og ikke øke denne. Skei Grande og Venstre er ikke med på Frps forslag om å fryse avgiftene på drivstoff. 

Som en del av Venstres justerte kravliste er også en økning av Økeel-avgiften, samt økt CO2-avgift på luftfart og sokkel. Det er stikk i strid med Frps program. 

Til TV 2 sier parlamentarisk leder i Venstre, Trine Skei Grande at hun mener Venstres kravliste ikke kan komme overraskende på noen. 

– Vi må ha et grønne og varmere budsjett, og det skal vi klare gjennom disse forhandlingene, sier Skei Grande. 

Saken utvides.