FIKK TILLATELSEN: Mjøndalen-spilleren Erik Midtgarden tok saken i egne hender og fikk pappa Ødegaard tillatelse til å bruke stjerneskuddet i FM. Foto: Erik Midtgarden/Twitter.
FIKK TILLATELSEN: Mjøndalen-spilleren Erik Midtgarden tok saken i egne hender og fikk pappa Ødegaard tillatelse til å bruke stjerneskuddet i FM. Foto: Erik Midtgarden/Twitter.

Tok grep for å få Ødegaard (15) med i populært dataspill

Mjøndalen-spilleren Erik Midtgarden tok saken i egne hender.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
BEKREFTELSEN: Her er pappa Hans Erik Ødegaards bekreftelse på at Martin Ødegaard (15) i managerspillet FM. Foto: Erik Midtgarden.
BEKREFTELSEN: Her er pappa Hans Erik Ødegaards bekreftelse på at Martin Ødegaard (15) i managerspillet FM. Foto: Erik Midtgarden.

Det populære managerspillet Football Manager (FM) spilles av tusenvis av ivrige fotballfans over hele verden.

Men for øyeblikket er ikke stjerneskuddet Martin Ødegaard (15) blant spillerne det er mulig å kjøpe i den siste utgave av den populære spillserien.

Fikk pappa Ødegaards tillatelse
Produsenten Sports Interactives' regler sier nemlig at spillere under 15 år ikke får være med i spillets database uten foreldrenes samtykke.

Etter tirsdagens Mjøndalen-trening tok derfor Erik Midtgarden saken i egne hender og innhentet tillatelse fra stjerneskuddets pappa Hans Erik Ødegaard.

– Det har vært skrevet mye om at Ødegaard ikke er med på FM, og jeg hintet om det forrige uke at jeg ville innhente tillatelse fra Hans Erik Ødegaard. Han visste ikke ikke hva FM var for noe, men etter treningen i dag tok jeg med meg et papir i garderoben, og fikk Hans Erik Ødegaards signatur, sier Erik Midtgarden til TV 2 Sporten.

– Vil ikke kjøpe ham selv
Erik Midtgarden er selv en ivrig FM-spiller, men sier at han ikke fikk tillatelsen til å bruke Martin Ødegaard i spillet fordi han ønsket å kjøpe ham selv.

– Jeg spiller FM, men pleier alltid å være klubber nederst i divisjonssystemet og klatre med dem oppover i divisjonene. Jeg er aldri lag som Real Madrid, Barcelona eller Bayern München, som har råd til å kjøpe ham. For meg personlig var det derfor ikke viktig å ha med Martin Ødegaard i spillet, men for andre som har lyst til å ha ham med så kan dette være en artig gimmick, mener Mjøndalen-spilleren.

Det tok ikke lang tid før Sports Interactives’ direktør Miles Jacobsen svarte Midtgarden på Twitter.

– Jeg fikk svar fra ham på melding om at dette så spennende ut, men han måtte få en formell bekreftelse før han kunne inkludere Martin i spillet, sier Midtgarden.

Kort tid etter bekreftet Miles Jacobsen at 15-åringen nå er tilgjengelig i spillet.

– Jeg sa at vi trengte foreldrenes tillatelse, Ødegaard vil nå være tilgjengelig i FM15. Takk, Erik Midtgarden, skrev Jacobsen på Twitter, og la ut linken der FM-fansen kan laste ned Ødegaards profil.

– Snøballen er i ferd med å rulle
Midtgarden var sikker på at FM-fansen ville få se Norges største fotballtalent i det populære managerspillet allerede i siste utgave.

– Martin blir jo 16 om en måned, men ifølge SI så vil han ikke være tilgjengelig før juli neste år i spillet uten foreldrenes tillatelse. Derfor tror jeg denne bekreftelsen fra pappa Ødegaard vil hjelpe, og at snøballen er i ferd med å rulle, ler han.