Slik rundlurte Elabdellaoui Juventus-stjernene

Se landslagsbacken demonstrere «Omar-dragningen». – Det er en veldig simpel finte.

SANDVIKA (TV 2): På stillingen 3-2 til hjemmelaget Juventus satte Olympiakos' norske landslagsback Omar Elabdellaoui et støkk i hjemmetilskuerne i forrige uke.

Uten respekt dro Elabdellaoui av både den franske landslagsstjernen Paul Pogba og den sterke vingbacken Kwadwo Asamoah i en sammenhengende bevegelse.

Høyrebacken stormet inn i feltet og skuddet strøk stolpen bak en tydelig lettet Gianluigi Buffon.

– Det er en veldig simpel finte, sier Elabdellaoui selv.

Se landslagsbacken demonstrere hvordan han gjør «Omar-dragningen» i videovinduet øverst og få med deg et trikseshow på slutten av innslaget i bonus! (Mesterliga-video med tillatelse fra Viasat)

– Det funker, og  det funker ofte

Elabdellaoui har spesialisert dragningen, som han selv karakteriserer som effektiv.

– Jeg gjorde det en del ganger i fjor i Bundesliga. Det funker, og det funker ofte, sier Elabdellaoui til TV 2.

– Du skal få backen til å tro at du går utover. Så ved å late som du tar en touch fremover faller han litt bakpå og så kan du gå mellom. Det fungerer best når det er to spillere, der den ene er på innsiden og backen tror at han skal presse deg. Når man drar seg innover da, så ender det opp med at du får fri vei.

Det gjelder mot spillere på alle nivåer, tydeligvis. 

– Kult om det blir en ting

«Fjørtoft-finten» fungerte også som kniv i varmt forsvarssmør da Jan-Åge Fjørtoft var på høyden av karrieren på nittitallet.

Den nåværende internasjonale rådgiveren i Norges Fotballforbunds nærmest varemerket den spesielle avslutningsteknikken med en overstegsfinte og en påfølgende avslutning på direkten.

– Det hadde vært utrolig kult om «Omar-dragningen» ble en ting. Den er jo fantastisk den der, sier Fjørtoft da TV 2 viser han bildene fra forrige uke.

Se landslagsbacken demonstrere hvordan han gjør «Omar-dragningen» i videovinduet øverst og få med deg et trikseshow på slutten av innslaget i bonus!

Fornøyd med situasjonen

Omar Elabdellaoui smiler da han får høre den sammenligningen.

Smiler gjør han også over situasjonen i Olympiakos. 

Elabdellaoui er førstevalg på høyrebacken og spiller både serie og Mesterliga med bravur for den greske klubben.

– Jeg har fått mye spilletid, og det er det viktigste for min utvikling. Selvtilliten kommer med kampene. Jo flere kamper jeg får spille, jo mer tør og klarer jeg, sier Elabdellaoui.

Olympiakos ligger á poeng med Juventus på andreplass i gruppe A av Mesterligaen.

Med bortekamp mot gruppeleder Atlético før de avslutter mot Malmö har de muligheten til å gå videre, men den ville vært betraktelig større om Elabdellaoui hadde satt ballen i mål etter dragningen.

– Jeg hadde nok vært en helt når vi kom tilbake til Aten om jeg hadde scoret der, sier Elabdellaoui.

Løst backproblemene

Fremgangen til høyrebacken har gjort at Per-Mathias Høgmo har funnet den offensive backtypen han ønsker seg, men landslagssjefen ønsker å se mer av den type initiativ som da Elabdellaou rundlurte 20 prosent av Juventus' utespillere.

– Han har vært en av de beste på Olympiakos og er i utvikling taktisk defensivt. Han har en ekstrem spisskompetanse i fart, sier Høgmo.

– Så syns jeg han må videreutvikle den siste tredjedelen. Både når det kommer til innleggspresisjon og valg. Han kan komme enda mer offensivt syns jeg. Han er fortsatt relativt ung, og det blir spennende å se hvor langt han kan nå.

Landslagssjefen har lett etter offensive backer, men med Elabdellaoui, Martin Linnes og Tom Høgli, i tillegg til at Vegar Eggen Hedenstad er tilbake i spill for Braunschweig, er han optimistisk.

– Backsituasjonen vår er lys og også med tanke på hvordan vi ønsker at backene skal være: offensive og målgjørere, sier Høgmo.

Så får vi se om Elabdellaoui kan dra fram noe lignende i onsdagens kamp mot Estland.