Nabo Oddny (72): – Veronica var alltid så smilende og blid

ÅRØY/SOGN OG FJORDANE (TV 2): Oddny Neset (72) og savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) møttes ofte på tur i nabolaget. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to kvinnene, Oddny Neset (72) og Veronica Heggheim Stegegjerdet (22), har ofte gått tur med hund i nabolaget på Årøy like utenfor Sogndal, og dermed har de også truffet på hverandre ved en rekke anledninger. 

Da TV 2 møter Oddny tirsdag er hun ute og går tur på stien som kalles Kongevegen, som går langs Årøyelva. Dette var et av stedene de to turgåerne ofte møttes. 

– Hun var alltid så smilende og blid, en så flott ung jente, sier Oddny Neset om den savnede 22-åringen.

SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Foto: Privat
SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22). Foto: Privat

En av gangene de møttes stanset de opp for en prat. Oddny husker ikke hva de snakket om, men ettersom begge gikk med hund antar hun det var hundene de pratet om.

Hundefører Bjarne Rolland fra Hordaland politidistrikt og den spesialtrente hunden Cooper har gjort søk i området rundt turstien tirsdag formiddag. På begge sidene av elven er det områder med stupbratte skråninger, og terrenget er svært vanskelig å søke i. 

– Det vil nærmest være en umulig oppgave å fastslå at hun ikke befinner seg i terrenget rundt her, sier politimann Stein Helge Selland til TV 2.

Oddny Neset synes det er trist å gå ute nå når Veronica er borte, og hun tenker mye på hva som kan ha skjedd med henne. 

– For familien og alle som kjenner henne, jeg håper politiet finner ut hva som har skjedd, sier hun. 

Kripos har sendt en analytiker til Sogndal som skal analysere mobiltrafikken på Veronicas telefon.