Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kom nyheten om at en norsk toppidrettsutøver er siktet for vold mot sin samboer.

Det var Dagbladet som meldte nyheten først.

Politiet på Romerike bekrefter overfor avisen at de har siktet en mann for å ha utøvd vold mot sin samboer i parets hjem.

Erkjenner ikke straffskyld
Hendelsen skal ha funnet sted i 03-tiden natt til lørdag.

– Det ble opprettet en sak i helgen. Vi har avhørt siktede, som ikke erkjenner straffskyld, opplyste straffesaksansvarlig ved det aktuelle lensmannskontoret, Robert Bekkevold, til Dagbladet tirsdag.

Sitter i krisemøter
Toppidrettsutøveren, som har representert Norge i flere store mesterskap i den aktuelle idretten, måtte tilbringe natt til lørdag på glattcelle.

Voldsepisoden kan få konsekvenser for den siktede toppidrettsutøveren, og etter det TV 2 får opplyst sitter det aktuelle forbundet i krisemøte i formiddag. Den vanskelige saken står på agendaen, og ledelsen vurderer nå om det som har skjedd skal få konsekvenser for den svært profilerte utøveren.

Forbundet har også innkalt utøverens klubb til møtet, der de i fellesskap diskuterer hvordan de skal håndtere den vanskelige situasjonen.

Vil ikke kommentere saken
En kilde i forbundet sier til TV 2 at de ser svært alvorlig på saken, og at landslagsplassen og andre økonomiske støtteordninger nå er under vurdering.

– Foreløpig kan jeg ikke kommentere saken, sier presidenten i det aktuelle forbundet.

TV 2 har vært i kontakt med rådgiveren til utøveren, som heller ikke ønsker å kommentere saken. Men han bekrefter at utøveren er siktet, og at de nå jobber med å finne ut hva som har skjedd. Rådgiveren ønsker ikke å spekulere i om siktelsen vil få sportslige konsekvenser for den siktede utøveren.

Sjokkerte kolleger
Etter det TV 2 erfarer har den profilerte utøveren og samboeren har hatt et forhold som har vært «av og på» siden i sommer. Likevel har saken skapt stor oppstuss i toppidrettsmiljøet i den aktuelle idretten. TV 2 har snakket med kolleger av den siktede utøveren, som er i sjokk over det som angivelig har skjedd.

Den siktedes forsvarer svarer ikke på TV 2s henvendelser tirsdag kveld. Det gjør heller ikke bistandsadvokat John Christian Elden.

Vis flere