UMULIG Å SLUTTE: Silje Stang skulle i utgangspunktet kun lede fire episoder av «Sporløs». Slik ble det ikke. Her er programleren fotografert ved Kirkeristen i Oslo. Foto: Geir Egil Skog/TV 2
UMULIG Å SLUTTE: Silje Stang skulle i utgangspunktet kun lede fire episoder av «Sporløs». Slik ble det ikke. Her er programleren fotografert ved Kirkeristen i Oslo. Foto: Geir Egil Skog/TV 2

Silje Stang om «Sporløs»-jobben: – En velsignelse

Programlederen blir aldri lei av å gjenforene familier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun skulle i utgangspunktet kun være vikar i fire episoder av «Sporløs», men når den nye sesongen sparkes i gang i kveld, er Silje Stang (43) ferdig med 25 episoder, fire sesonger og ikke minst en rekke personlige historier. 

 Jeg ble veldig overrasket over hvor takknemlig og tilfredsstillende det var å lage «Sporløs», så det var helt umulig å gi fra seg programmet etter fire reiser. Det er selvfølgelig en velsignelse å få hjelpe andre med noe som er så viktig for dem, som de sier betyr alt for dem, sier programlederen.

Får satt livet i perspektiv

43-åringen forteller at å jobbe med programmene, der målet er å gjenforene mennesker med familie, har gitt henne mye, både som journalist og privatperson.

– Jeg har måttet kombinere rollen som journalist med å være venn og medmenneske eller hvordan å være til stede uten å tråkke for nær. Det er klart at når du reiser i land og områder med stor nød og fattigdom, får du satt livet i perspektiv. Mine frustrasjoner som mor forsvinner fort i møte med en som har måttet gi bort barnet sitt for å overleve, eller som har ofret alt for å få lov være foreldre til et barn fra en annen del av verden, sier Stang.

Mali Min Ah Andreassen (33) har ikke sett sin biologiske far på 30 år. Foto: TV 2.
Mali Min Ah Andreassen (33) har ikke sett sin biologiske far på 30 år. Foto: TV 2.

Reiser over hele verden

Denne sesongen har ført Stang til land som New Zealand, Argentina, Brasil, Filippinene, Sør-Korea og to turer til Tyskland.

I første program blir vi med Mali Min Ah Andreassen (33) til Sør-Korea og videre til Filippinene for å finne sin biologiske far som hun ikke har sett på 30 år.

– Jeg har alltid hatt et ønske om å finne igjen faren min, men ikke vist hvor jeg skulle starte. Det var helt tilfeldig at jeg kom over reklamen for Sporløs som gjorde at jeg meldte meg på, sier hun til TV 2.

Mali har sett premiereprogrammet, og fikk kjenne på de samme følelsene hun hadde mens hun var på reise med Silje Stang.

– Det var egentlig bare veldig fint. Følelsen jeg hadde under reisen og det jeg fikk da jeg så programmet, var ganske identisk. Det var veldig fint å se det utenfra og ikke minst huske stedene vi var og øyeblikkene som var under reisen.

Se sesongpremieren av «Sporløs» tirsdag klokken 20.00 på TV 2. «Sporløs» ligger også på TV 2 Sumo.