Helland feiret landslagsplass med sjokolademelk

Rosenborg-spilleren har imponert Per-Mathias Høgmo.

Per-Mathias Høgmo kunne under tirsdagens pressekonferanse meddele at Rosenborg-spiller Pål André Helland er tatt inn i landslagstroppen.

– Har hatt fin stigning
Han slutter seg til troppen tirsdag ettermiddag.

– Han har hatt en veldig fin stigning i sesongen. Han er god én mot én offensivt. I tillegg er han en god avslutter som kan brukes på begge sider av banen, sier Høgmo og fortsetter:

–Jeg ønsker å få ham inn nå. Bli litt bedre kjent med ham, og la han bli bedre kjent med gruppen. Han kommer på trening allerede i dag, forteller Høgmo.

Feiret med sjokolademelk
Helland selv ble veldig glad da han fikk beskjeden. Trønderen feiret med sjokolademelk sammen med foreldrene.

– Det er selvfølgelig veldig stort. Jeg satt hjemme med foreldrene mine på Hemne da jeg fikk beskjeden. Du kan trygt si at det ble feiret med et ekstra glass sjokolademelk i dag, sier den ferske landslagsspilleren til TV 2.

Han legger ikke skjul på at han er overrasket over uttaket.

– Hadde noen satt penger på dette i sommer, ville den personen vært rik nå, sier kantspilleren.

– Synes du det var rart at du ikke fikk spille da Perry var RBK-trener?

– Slik er det. Trenerne har sine favoritter, sier han.

Tettey og Johansen med småskader
Landslagssjefen informerte også om at både Alexander Tettey og Stefan Johansen sleit med småskader.

 – Tettey kjenner litt på kneet sitt. I tillegg fikk Stefan et kne i øvre del av setepartiet, og var veldig stiv i går. Men jeg tror det skal gå bra, sier han.

Med Joshua King ute av troppen med skade, åpner det seg opp en startplass for matchvinneren fra Bulgaria-kampen, Håvard Nielsen.

– Jeg håper jo det. Jeg synes det gikk veldig bra sist Jeg kom inn og fikk meg et mål, så jeg håper jo jeg er nære nå. Men vi får se hva sjefen mener, sier han.