Følelsesladet Zlatan måtte kjempe mot tårene på prisutdeling

– Det finnes et liv ved siden av som er mye viktigere enn dette, sa en følelsesladet Zlatan Ibrahimovic.

Det var ingen overraskelse. Mandag ble Zlatan Ibrahimovic (33) tildelt sin niende gullball som et bevis på at han er Sveriges beste fotballspiller. Prisdryss til tross, kvelden ble også viet til ettertanke.

Følelsesladet tale
Denne høsten har Fotball-Sverige mistet to store spillere til kreften. Pontus Segerström og Klas Ingesson ble hedret på «Fotbollsgalan» - blant annet av Ibrahimovic.

I en følelsesladet tale etter å ha fått tildelt gullballen, minnet Sveriges største sportslige forbilde om at livet er så mye mer enn fotball. Ibrahimovic mistet selv sin bror Sepko til kreften i april i år. Han ble bare 40 år gammel.

– Hva sier man etter ni gullballer. Det er ikke mye å si. Gullballene taler for seg selv. Jeg lever fortsatt i guttedrømmen når det gjelder fotball. Alle gullballene og prisene jeg har fått er et bevis på at man har gjort noe bra og at man er god på det man gjør. Men det havner i skyggen av det som skjedde... Altså Klas og Pontus. Jeg hadde selv en bror som gikk bort for noen måneder siden med lignende sykdom. Det finnes et liv ved siden av som er mye viktigere enn dette. Må de hvile i fred. En stor takk til alle som har hjulpet meg på og utenfor banen. Uten dere hadde ikke dette vært mulig, sa Ibrahimovic i talen.

Se talen i videovinduet øverst på siden!

– Det gjelder å nye livet
I et eksklusivt intervju med Aftonbladet fra treningsanlegget til PSG i Paris snakker Ibrahimovic om hvor stort det er å vinne sin niende gullball. Men på siden er han preget av bortgangen til Ingesson og Segerström.

Dødsfallet til broren har også fått Ibrahimovic til å tenke på mer enn bare fotballen.

– Når man ser at slikt skjer, som når det skjedde med min bror og med Klas Ingesson og Pontus Segerström, når det skjer... Da forsvinner alt med fotballen, man tenker ikke lenger på det. Da vil jeg bare være med de nærmeste. Mine barn og familien. Den familien jeg selv har skapt og bygget opp. Og familien med mamma, pappa, søstre og lillebror. Alt det blir mye viktigere, sier Ibrahimovic.

– Det kan svinge raskt. Og det er det man ikke vil gå glipp av, det gjelder å nyte livet. Ta en dag om gangen, og ta det som det kommer.

Den 33 år gamle spissen er på mange måter blitt et ikon for den svenske befolkningen de siste årene. Han er kaptein for landslaget og har markert seg som en av verdens beste fotballspillere. Nå er han tilbake for PSG - skadefri og offensiv.

– Vi har funnet feilen og bygget meg opp på riktig måte igjen. Jeg har hatt en skade i akillessene. Det tar tid å komme tilbake fra den type skade. Men sakte men sikkert blir jeg sterkere, sier Ibrahimovic.