Stefan Johansen vant «Gullballen»

Mens Martin Ødegaard ble årets unge spiller.

Tippeligaen ble avsluttet denne helgen, og mandag var det klart for å hylle de som har markert seg i norsk fotball denne sesongen.

Det er Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF) som har foretatt avstemmingen rundt Gullballen sammen med rettighetshaverne C More og TV 2.

Johansen vant «Gullballen»
 Den aller gjeveste prisen, selve gullballen, var det Celtic-proff Stefan Johansen som stakk av med.

Johansen gikk til Celtic i januar i år etter å ha storspilt for gullaget til Strømsgodset. Vardøværingen markerte seg positivt umiddelbart i den skotske storklubben, og var med på å ta ligagullet forrige sesong.

I tillegg har han vært en svært viktig mann for Per-Mathias Høgmo. 23-åringen var blant annet banens beste spiller da Norge tok den viktige seieren mot Bulgaria i oktober.

Her er alle prisvinnerne:

Årets midtbanespiller, Tippeligaen: Jone Samuelsen
Årets forsvarsspiller, Tippeligaen: Martin Linnes
Årets dommer, Tippeligaen: Svein Oddvar Moen
Årets trener, Tippeligaen: Tor Ole Skullerud
Årets spiss, Tippeligaen: Vidar Örn Kjartansson
Årets keeper, Tippeligaen: Ørjan Håskjold Nyland
Årets unge spiller: Martin Ødegaard
Kniksens hederspris: Boye Skistad
Årets spiller, Tippeligaen: Jone Samuelsen
Gullballen: Stefan Johansen
Årets spiller i Toppserien; Isabell Herlovsen - LSK
Årets comet i Toppserien; Synne Jensen - Kolbotn

– Det føles veldig godt å få denne prisen. Det er noe jeg er veldig stolt av, sier han.

Samuelsen årets spiller i Tippeligaen
Jone Samuelsen vant to priser mandag kveld. Midtbanespilleren har virkelig fått fart på karrieren i Odd. Denne sesongen har han vært en av de viktigste bidragsyterne til Skien-klubbens suksessesong.

I tillegg fikk han sin landslagsdebut for Norge i privatlandskampen mot Frankrike i mai.

– Det er utrolig gjevt å få denne prisen. Lagets prestasjon er nok en grunn til at jeg får disse prisene, sier han etter å ha vært opp på scenen for andre gang.

Ødegaard vant pris
Martin Ødegaard har vært på alles lepper siden han fikk sin Tippeliga-debut i vår. Og vidunderbarnet fikk naturligvis også oppmerksomhet mandag kveld.

15-åringen ble - ikke overraskende - kåret til  «årets unge spiller» etter å ha levert en strålende sesong for Strømsgodset hvor han i tillegg har fått sin debut for både U21- og A-landslaget.

– Jeg hadde satt meg som mål å debutere på Strømsgodset. Det gjorde jeg veldig tidlig. Etter det har det gått veldig fort, fortalte 15-åringen da han mottok prisen.

– Jeg hadde ikke regnet med at det skulle gå så fort. Jeg hadde helller ikke regnet med å debutere for U21- og A-lanslaget, sier han.

Skullerud årets trener
Tor Ole Skullerud ble kåret til  årets trener. 43-åringen som tok over roret i Molde etter Ole Gunnar Solskjær har ført laget til et overlegent seriemesterskap i tillegg til den kommende cupfinalen mot Odd.

– Det var mange som lurte på om jeg faktisk skulle reise opp og gjøre dette. Jeg var aldri i tvil, og syntes det var en fantastisk utfordring. Men jeg visste det kom til å bli tøft og at det var store sko å fylle, innrømmer han.

– Jeg syntes det var viktig å være offensiv fra start av. Og jeg er stolt over det vi har fått til, legger han til.