Dæhli uenig med Cardiff-sjefen: – Jeg har vært kampklar hele tiden

Russel Slade hevdet Mats Møller Dæhli har vært skadet og ikke i god nok form.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SANDVIKA (TV 2): Etter at Ole Gunnar Solskjær måtte gå fra Cardiff har det blitt lite spilletid for klubbens nordmenn.

Særlig for Mats Møller Dæhli har hverdagen forandret seg, fra en viktig brikke til å ikke få spille i det hele tatt.

Før helgens runde i Championship hevdet Cardiff-manageren at det var på grunn av hofteskaden som nordmannen har slitt med, samtidig som han konkurrere med den talentfulle rabagasten Ravel Morrison.

– På toppen av det har Mats hatt et pågående hofteproblem. Det skaper problem når han trener to-tre dager på rad. Det medisinske appratatet har forsøkt å håndtere det mens han trener, men så har det slått tilbake. Det gjør det litt vanskeligere for ham, sa Russel Slade før helgen.

– Så det er to ting som må skje: Vi må få ham frisk, og han må vise stigende form.

Lagt inn ekstraøkter

Møller Dæhli innrømmer å ha hatt hofteproblemer, men ikke av en så graverende art at han ikke har kunnet spille fotball.

Han bekrefter til TV 2 at han har fått behandling av det medisinske apparatet.

– Har du vært kampklar til kampene som har vært?

– Ja, det har jeg vært, sier 19-åringen.

– Jeg har hatt litt bevegelighetsproblemer med hoften og har fått behandling for det, men jeg føler meg klar for samling og kamp. Jeg er så klar som jeg kan bli, og jeg har gjort alt jeg kan for å holde meg i gang og trent ekstraøkter der det har vært mulig for å holde meg i form.

Trening er vel og bra, men det som er klart er at på lang sikt vil ikke en benketilværelse i Cardiff være en akseptabel situasjon for en norsk landslagsspiller.

– På kort sikt gjør det ikke noe, men på lang sikt kan han ikke fortsette ikke å spille fotballkamper. Til syvende og sist er det det man utvikler seg på, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til TV 2.

– Jeg vet at han trener godt ved siden av, men han har også behov for å spille kamper. Han er i en fin utvikling. Han har tatt nye steg i den defensive fasen, han har scoret sitt første mål på landslaget. Jeg gleder meg til å se han fremover.

Åpner for endring

Ballsentralen er glad for å være med landslaget igjen, og å kunne spille fotball.

Det gir et avbrekk fra den litt tøffe hverdagen i Cardiff for øyeblikket, men ting kan skje på klubbnivå ganske snart.

– Jeg vil spille fotball, jeg er fotballspiller og som alle andre slik. Det er klart at det ikke er ideelt at jeg ikke spiller. Så får vi se om det løser seg på en eller annen måte, sier Møller Dæhli til TV 2.

– Jeg kan ikke gå alt for lenge uten å spille fotball. Vi får se hva som skjer. Jeg hadde en prat med manageren for et par-tre uker siden, men hva som ble sagt der blir mellom oss.

Journalist i Wales Online, Steve Tucker, forstår lite av Møller Dæhli-vrakingen.

– Jeg synes det er en skam, og om de mister ham i januar så vil det være en tabbe, sier Tucker til TV 2.

Skryter av Russel Slade

Til tross for at han ikke har fått spille noe særlig skryter han av Ole Gunnar Solskjærs erstatter.

– Han er en flink trener og har fått det til bra med oss. Vi har vunnet mye hjemme og slitt litt mer borte, men jeg tror resultatene vil komme.

Mats Møller Dæhli scoret sitt første landslagsmål mot Malta i forrige omgang med landskamper. 

Siden den gang er det blitt totalt 84 minutter A-lagsfotball for Møller Dæhli. 64 av dem mot Bulgaria, og de siste 20 i 2-1-seieren over Nottingham 18. oktober.