Nordtveit om lagkameratens flaue selvmål: – Jeg trodde ikke det jeg så

Mens Borussia Mönchengladbach-spilleren selv ble byttet ut - etter råd fra dommeren!

SANDVIKA (TV 2): For andre gang på et halvår går Borussia Mönchengladbachs Christoph Kramer navnverden rundt.

Lagkameraten til Håvard Nordtveit var svimmel i VM-finalen, og tilsynelatende bevisstløs da han sendte ballen i eget nett fra 40 meter i gårsdagens kamp mot Borussia Dortmund i Bundesligaen.

– Jeg trodde ikke det jeg så, innrømmer Håvard Nordtveit til TV 2.

– Jeg så hva han prøvde på: Å chippe ballen over spissen og tilbake keeper, men så fikk han så hendelsens godt treff og så gikk den inn.

– Hvordan tok dere lagkamerater imot han etter kampen?

– Vi er en familie der nede og alle støtter hverandre, i alle fall når noen trenger det. Han vant VM i sommer og kommer til å komme over det der. Etter kampen var han mer skuffet over den generelle prestasjonen enn selve selvmålet.

Se video av hendelsen øverst med tillatelse fra Eurosport.

Nordtveit byttet ut

Kramer beskrev situasjonen, som du kan se i videovinduet øverst, i usminkede ordelag selv.

– Da ballen traff foten min, tenkte jeg bare «faen». Deretter tenkte jeg «faen» en gang til, og da ballen lå i nettet tenkte jeg bare «helvete». Jeg kommer nok til å få se dette klippet ganske mange ganger, sa Kramer etter kampen.

Nordtveit så den kampavgjørende hendelsen fra benken ettersom han ble byttet ut i pausen.

Byttet kom som en følge av at Nordtveit noen minutter tidligere hadde fått gult kort, og etter flere knallharde taklinger.

– Jeg var litt for varm i trøyen og fikk nesten mitt andre gule kort. Etter at dommeren blåste for pause gikk han til trenerteamet og sa at de burde ta meg ut, for den neste taklingen ville gi et nytt gult kort, sier Nordtveit.

– Jeg har aldri hørt om en dommer som gjør noe slikt på dette nivået. Det var jo veldig snilt av ham.

Omskoleres sakte men sikkert

Med et nytt gult kort ville nordmannen blitt utvist, og Borussia Mönchengladbach havnet i undertall.

På Signal Iduna Park er ikke det en drømmesituasjon, selv om Borussia Dortmund har vært svake i seriespillet denne sesongen.

– Jeg fikk beskjed i pausen om at det er kjekkere å spille elleve mot elleve enn ti mot elleve mot Borussia Dortmund, forklarer midtbanespilleren som etter jul gradvis skal omskoleres til midtstopper.

Hvordan han disponeres er imidlertid ikke noe han legger seg oppi selv.

– Per-Mathias og treneren min, Lucien Favre, tar den diskusjonen, så vil det nok gå litt frem og tilbake før jeg kommer fast inn i den bakre fireren. Jeg tror selv det er der jeg havner, sier Nordtveit som drar frem Brede Hangeland som en annen som har gjort denne omstillingen med suksess.

Håvard Nordtveit har vært et fast valg på midtstopperplass for Per-Mathias Høgmo, og der vil han med stor sannsynlighet også spille i ukens to landskamper mot Estland og Aserbajdsjan.