Sliten Ødegaard trenger hvile

Unggutten innrømmer at drømmesesongen har kostet krefter.

SANDVIKA/BERGEN (TV2) Landslaget er samlet i Oslo før privatlandskampen mot Estland onsdag og den viktige kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan søndag.

Sliten Ødegaard
Etter innhoppet mot Bulgaria har Martin Ødegaard fått fornyet tillit i landslagstroppen. Unggutten har avsluttet en drømmesesong med Strømsgodset og er nå klar for innsats for Norge.

– Det har vært en veldig morsom og lærerik sesong som har gått veldig fort fra jeg debuterte og frem til i dag, sier han til TV 2.

Han forteller at sesongen er gått over all forventning.

– Jeg hadde tro og håp om å få spille noen kamper for Godset. Men etter jeg gjorde det har det gått veldig fort, forteller han.

SAMLET IGJEN: Martin Ødegaard, Stefan Johansen og Mats Møller Dæhli under pressetreffet mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SAMLET IGJEN: Martin Ødegaard, Stefan Johansen og Mats Møller Dæhli under pressetreffet mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ødegaard har imponert hele Fotball-Europa i løpet av sesongen som er gått. Men nå innrømmer 15-åringen at han trenger hvile.

– Jeg skal besøke noen klubber nå. Men først og fremst skal jeg ha fri. Det trenger kroppen min, sier han.

– Hvorfor er du sliten?

 Jeg har jo en ung kropp som har vokst litt i det siste med mye belastning. Da blir skjelettet mitt litt slitent. Men sånn er det, sier han.

Ødegaard og Dæhli aktuelle for «tierrolle»
Joshua King, som viste svært fin form under forrige landslagssamling, ble ikke tatt ut til de to kampene som venter grunnet en ryggskade.

Det gjør at Høgmo må tenke nytt på topp.

– Det må vi komme tilbake til. Tarik har vært god for oss der. Håvard hadde et veldig bra innhopp for oss sist, og er en veldig god kandidat, sier landslagssjefen.

På pressekonferansen innrømmet landslagssjefen at både Ødegaard og Mats Møller Dæhli kan være aktuelle for en «tierrolle».

– Det kan være aktuelt å spille med to reine spisser, hvor én spiller mer hengende spiss i en tierrolle. Men det vurderer vi fortløpende, svarer han på spørsmål fra TV 2.