DRAMATISK: Da Dash 8-flyet skulle nødlande veltet flyet og deler av propellen skar gjennom et vindu på flyet. Foto: APTN
DRAMATISK: Da Dash 8-flyet skulle nødlande veltet flyet og deler av propellen skar gjennom et vindu på flyet. Foto: APTN

Kvinne fikk propellen i hodet – overlevde mirakuløst flykrasj

På mirakuløst vis overlevde kvinnen den dramatiske nødlandingen i Edmonton i Canada. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et propellfly fra Air Canada, med 71 passasjerer om bord, måtte torsdag nødlande utenfor den canadiske byen Calgary. 

Centimeter unna ansiktet 

Flyet måtte nødlande like etter avgang, grunnet problemer med et av hjulene. Deler av hjulene skal ha eksplodert etter avgang. 

Fire personer ble skadd i den dramatiske nødlandingen, hvor deler av flyets propell skar inn i flykroppen gjennom et av vinduene på Dash 8-flyet. 

Én av personene som ble skadd var Christina Kurylo. Hun sier selv at hun hadde englevakt, da deler av propellen traff henne i hodet, men unngikk ansiktet hennes. 

– Jeg er veldig heldig. Det kunne vært én million ganger verre, og jeg kunne mistet livet, sier hun til Global News.

Ifølge passasjerer som satt like ved Kurylo ble innsiden av flyet dekket av glasskår, som Kurylo ble dekket av. Kort tid etter at propellen traff henne i hodet fikk hun en enorm kul som følge av slaget. 

– Plutselig ble jeg truffet i hodet. Det var ganske forvirrende, og jeg husker bare deler av det, forteller hun. 

Ingen omkom 

Sammen med fire andre passasjerer ble Kurylo fraktet til University Alberta Hospital. Ingen av dem fikk alvorlige skader. 

Flyet ble tvunget til å nødlande på Edmonton International Airport, og kunne ikke returnere til Calgary på grunn av sterk vind. Flyet var opprinnelig på vei til Grande Prairie. 

– Vi er veldige glade for at det ikke ble verre skader enn dette, situasjonen tatt i betraktning, sier talsperson for luftfartsverket i Canada, Heather Hamilton.