SØKER I BARNESFJORDEN: Søket etter savnede Veronica Heggheim blir nå konsentrert i Barnesfjorden. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
SØKER I BARNESFJORDEN: Søket etter savnede Veronica Heggheim blir nå konsentrert i Barnesfjorden. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Politiet om Veronica-forsvinningen: – Et mysterium

Politiet fortsetter søket etter Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) i Barnesfjorden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22 år gamle Veronica Heggheim har vært savnet siden lørdag 25. oktober. Politiet betegner forsvinningen som et mysterium. 

50 avgitt forklaring

Det har vært satt i gang store leteaksjoner, både i regi av Røde Kors og politi. Det har også vært søkt med helikopter og miniubåt uten noen spor. 

Veronica har nå vært borte i 16 dager. 

– Vi jobber med opplysningene vi har av tips, og vi vil fortsette hele uken. Det er ingen konkrete spor, sier regionlensmann Asle Olav Karoliussen til TV 2.

15-20 lokale politifolk arbeider nå med Veronica-saken. Politiet har hatt en rekke personer inne til forklaring, men ingen av dem har status som mistenkt.

– Det er snakk om rundt 50 personer som har avgitt forklaring. Dette er personer i Veronicas omgangskrets, venner, familie og folk som har befunnet seg i det aktuelle området i tidsrommet hvor Veronica sist ble sett. Foreløpig har ikke disse samtalene ført oss nærmere noe svar, sier Karoliussen.

– Vil du betegne dette som et mysterium?

– Det er nærliggende å bruke et slikt ord slik saken står per nå, ja,

Søker gjennom Barnesfjorden

Politiets fokus er nå å søke gjennom hele Barnesfjorden med minibåt, som Karoliussen beskriver som en stor jobb.

– Søket vil ta hele uka, vi vil gjøre oss ferdig med indre del av fjorden og få utelukket den muligheten, sier Karoliussen.

Det har vært store frivillige leteaksjoner i regi av Røde Kors, men Karoliussen sier at søk til fots nå er over og det vil ikke bli noe utvidet søk.

Skal analysere mobil
Kripos er i dag på plass for å analysere Heggheims mobiltelefon.

– De skal analysere det vi har av telekommunikasjon og vi vil se hva analysen kan gi oss, avslutter Karoliussen.