TØFFE TAK: Svein Flåtten (H), Gjermund Hagesæter (FrP)  og Hans Olav Syversen (KrF) prøver å bli enige om neste års budsjett. Her er trioen fotogradert i Stortinget fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TØFFE TAK: Svein Flåtten (H), Gjermund Hagesæter (FrP) og Hans Olav Syversen (KrF) prøver å bli enige om neste års budsjett. Her er trioen fotogradert i Stortinget fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Neppe budsjett-avklaring mandag

Oslo (NTB): Regjeringspartiene og deres støttepartier KrF og Venstre møtes trolig først mandag ettermiddag for å fortsette forhandlingene om budsjettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristelig folkepartis stortingsgruppe møtes klokken 13. Dermed blir det ingen ny forhandlingsrunde før etter dette, tidligst i 14.30-tiden.

På morgenkvisten var det håp om at partene kunne møtes før lunsj. Men nå ser det ut til at den opprinnelige planen om å bli ferdige med forhandlingene mandag, vil ryke.

Forhandlingene mellom Høyre og Frp på den ene siden og KrF og Venstre på den andre har foreløpig ikke bunnet ut i noen enighet – en knapp uke etter at partene satte seg sammen for første gang.

Kan trekke ut

Forhandlingene pågikk også hele helgen. Det er mulig at samtalene fortsetter ut denne uken, ettersom finanskomiteen først må levere en innstilling til Stortinget 20. november. Før dette skal imidlertid de andre stortingspartiene også komme med sine merknader.

Ifølge TV 2s kilder ligger det ikke an til at det kommer noen avklaring i løpet av mandagen.

– Vi har mye arbeid foran oss, sa Hans Olav Syversen (KrF) til TV 2 søndag kveld.

Må finne løsning

En kilde opplyste til NTB søndag at det er en risiko for at forhandlingene blir flyttet opp til parlamentarisk leder-nivå. Det skjer hvis de fire fra finanskomiteen på Stortinget som nå forhandler, ikke kommer til enighet.

Forhandlerne har gitt seg selv en frist til en av de første dagene over helgen med å komme til enighet. Formelt må de være i mål i god tid før finanskomiteen skal avgi sin innstilling 20. november. Stortinget vedtar rammene for budsjettet 27. november.

(©NTB/TV 2)