IMPONERER: Mats Zuccarello Aasen har gjort seg bemerket i NHL - til tross for at han aldri ble draftet til ligaen. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
IMPONERER: Mats Zuccarello Aasen har gjort seg bemerket i NHL - til tross for at han aldri ble draftet til ligaen. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP

Zuccarello på eksklusiv liste

Nordmannen blant de beste udraftede spillerne i NHL.

Hvert år drafter de 30 NHL-klubbene 210 spillere. Hvert lag får velge sju spillere hver, så fremt de ikke har byttet bort noen av valgene sine.

Og med over 200 spillere inn mellom hver sesong, så sier det seg selv at det skal godt gjøre å komme inn i NHL uten å være oppdaget av noen av klubbene.

Med omfattende speiderarbeid både i Europa og i juniorligaene i Nord-Amerika, så har lagene rimelig god kontroll på hvem som har det som skal til for å lykkes i ligaen.

Men det hender samtlige klubber overser noen.

Seks udraftede i Hall of Fame
Ed Belfour, Dino Ciccarelli, Joe Mullen, Adam Oates, Börje Salming og Peter Stastny gikk alle under radaren, men spilte seg likevel inn i NHLs Hall of Fame.

Av dagens aktive kan spillere som Martin St. Louis, Antti Niemi, Chris Kunitz og Dan Boyle nevnes.

Anerkjente The Hockey News har nå laget en liste over de fem spillerne som har kommet inn udraftet og markert seg sterkest i NHL de siste fem årene.

Zuccarello på andreplass
Og på en andreplass dukker Mats Zuccarello Aasen opp.

«Ikke mange spillere får smake på OL før de har satt sin fot i NHL, men Mats Zuccarello er en av dem.

Som 22-åring dro han på seg landslagstrøyen for å møte de beste i verden i OL i Vancouver i 2010, og han gjorde det ikke dårlig. På fire kamper ble det en scoring og to assists, og han fikk spille ved siden av mannen med det fantastiske navnet Tore Vikingstad.

Nylig ble Zuccarello tidenes norske målscorer i NHL, og det på bare fem korte sesonger. Og han nærmer seg også toppen av poenglisten»

Det er ingen dårlig dom å få fra et av verdens største ishockeymagasiner.

Russisk supermålvakt
Listen toppes av Columbus Blue Jackets-målvakten Sergej Bobrovskij.

Russeren ble ikke draftet av noen i 2006, men ble plukket opp av Philadelphia Flyers i 2010. De lot han imidlertid gå til Columbus Blue Jackets i 2012.

Han tok plassen fra Steve Mason, og i sin første sesong i Espen «Shampo» Knutsens gamle klubb vant han Vezina-trofeet som NHLs beste målvakt.

The Hockey News liste:
1. Sergej Bobrovskij - Columbus Blue Jackets
2. Mats Zuccarello Aasen - New York Rangers
3. Tyler Johnson - Tampa Bay Lightning
4. Danny DeKeyser - Detroit Red Wings
5. Torey Krug - Boston Bruins