Høgmo: – Møller Dæhli har behov for å spille kamper

Landslagssjefen mener Mats Møller Dæhli bør se seg om etter ny klubb dersom situasjonen i Cardiff vedvarer.

Mats Møller Dæhli (19) har møtt motgang etter at Ole Gunnar Solskjær ble sparket som manager. Under den nye manager Russell Slade har ikke Dæhli spilt et eneste minutt på de siste fem kampene.

Den nye Cardiff-manageren har bekreftet at det er muligheter for at Dæhli blir solgt eller sendt ut på lån i januar. Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier at benketilværelsen i Wales for øyeblikket ikke påvirker Dæhlis rolle på landslaget.

– På kort sikt gjør det ikke noe, men på lang sikt kan han ikke fortsette ikke å spille fotballkamper. Til syvende og sist er det det man utvikler seg på, sier Høgmo til TV 2.

– Jeg vet at han trener godt ved siden av, men han har også behov for å spille kamper. Han er i en fin utvikling. Han har tatt nye steg i den defensive fasen, han har scoret sitt første mål på landslaget... Jeg gleder meg til å se han fremover.

– Har du en regel om at du må spille på klubblaget for å få spille på landslaget?

– Over tid, ja. Det er aldri regel uten unntak, men i det lange perspektivet er det viktig at de spiller kamper. Det er utviklende, sier Høgmo.

Landslagssjefen er klar på at han både håper og tror at Dæhli, som scoret sitt første mål for Norge i kampen mot Malta i oktober, får ting tilbake på rett spor i Cardiff.

– Nå spilles det mange kamper der borte. Jeg håper og tror at han kommer innpå en del underveis, sier Høgmo.

Mandag samles landslaget nok en gang til samling i forkant av privatlandskampen mot Estland, med den påfølgende EM-kvaliken mot Aserbajdsjan kommende søndag.