BEKJEMPER NETTEHETS: Twitter tar nå grep mot netthets på deres plattform. Foto:  REUTERS/Eric Thayer
BEKJEMPER NETTEHETS: Twitter tar nå grep mot netthets på deres plattform. Foto:  REUTERS/Eric Thayer

Slik skal Twitter ta nettmobberne

Nettgiganten Twitter tar grep etter at det har blitt avdekket flere alvorlige forhold om trakassering på nettstedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettstedet Twitter ønsker å ta et oppgjør med mobbekulturen som tidvis herjer nettstedet. 

I fjor kom appen Ask.fm i søkelyset etter at en rekke unge mennesker tok livet sitt etter mobbing på nettstedet. 

Twitter tar ansvar

Twitter har engasjert en aktivistgruppe kalt Women Action media (kjent som WAM!) som skal bekjempe spesielt trakassering mot kvinner.

En amerikansk undersøkelse fastslo at 25 prosent av kvinner har opplevd trakassering på nett, og at de er mer utsatt enn menn. Trakasseringen kvinnene mottar er også mer truende og seksuell aggressiv.

Vil avdekke mer kunnskap om trakassering

Fra nå av kan Twitter-brukere fylle ut et skjema for å rapportere trakassering. Detaljer om trakasseringen, hvor lenge det har foregått og om trakasseringen oppleves som truende, er noe av det som kan fylles ut. Daglig leder for WAM! mener at dette vil gi et mer helthetlig bilde av trakasseringen som foregår.

Flere unge kvinner blir trakassert

Det er kvinner mellom 18 og 24 år som oftest opplever de mest alvorlige formene for trakassering, som inkluderer trusler og trakassering over lengre tid.

Fordi truslene kvinner opplever er av mer alvorlig grad, må kvinnene ofte ta mer drastiske grep. Det inkluderer å stenge kontoer, endre brukernavn og slette profiler helt.

Stjernedatter utsatt for hets

Datteren til avdøde Robin Williams slettet sin konto etter å ha mottatt meldinger hun beskrev som «onde og unødvendige». Meldingene skal blant annet ha anklaget henne for sin fars død.

Visepresidenten for Twitter sa etter denne hendelsen i en pressemelding at de hadde suspendert en rekke kontoer for å bryte reglene. Han sa også at de var i gang med å se hvordan de kan endre sine regler for å i fremtiden kunne takle trakassering bedre.

Nå har de altså tatt grep ved å hente inn hjelp utenfra.

Aktivistgruppen WAM! skal rette et spesielt fokus mot fargede kvinner og homofile. De håper også å hjelpe Twitter i å avdekke hvordan trakassering skjer, så Twitter kan ta mer konkrete grep for å bekjempe nettroll.