KAMUFLASJE: Millwall stilte i kamuflasjedrakter for å hylle falne britiske soldater.  REUTERS/Paul Hackett
KAMUFLASJE: Millwall stilte i kamuflasjedrakter for å hylle falne britiske soldater. REUTERS/Paul Hackett

Kamuflasjedrakter, langdistanseheading og Rösler til bunns

Når man først skal ta to uker pause på grunn av landslagspause, kunne man ærlig talt ikke bedt om en bedre serierunde enn det man fikk i Championship denne helgen.

Det var flere toppkamper, flere lokaloppgjør og et skikkelig bunnoppgjør mellom to lag som har underprestert kraftig denne sesongen. Lagene som lå på de seks øverste plassene foran denne runden møtte hverandre, og det var både Yorkshire-derby mellom Sheffield Wednesday og Rotherham United, samt London-derby mellom Millwall og Brentford. Du kan trygt si at man avsluttet med et smell før landslagspausen..

Det hele startet med bunnoppgjøret mellom Bolton Wanderers og Wigan Athletic på fredag kveld, der en hardt presset Uwe Rösler måtte se laget sitt tape hele 1-3 mot lokalrivalen. I løpet av kampen hadde Wigan flere stolpetreff, men i andre omgang skrudde de av alt som heter forsvarsspill. Etter kampen beklaget Rösler lagets dårlige prestasjoner ovenfor både supporterne og eieren Dave Whelan. Det blir interessant å se om Rösler fortsatt vil være Wigan-sjef når de møter Middlesbrough om to ukers tid.

I toppen møttes første og andreplass da Middlesbrough tok i mot AFC Bournemouth hjemme på Riverside Stadium. Kampen var svært sjanserik, og spesielt midtbanespillerne Lee Tomlin og Adam Reach hos vertene var nære scoringer. Til tross for alle sjansene, endte kampen likevel overraskende uten scoring. Det førte Derby County opp på tabelltopp, etter at de høvlet over et tafatt Wolverhampton Wanderers. The Rams ga seg ikke før Carl Ikeme i Wolves-buret hadde plukket ut ballen av egne nettmasker hele fem ganger. I den siste toppkampen vant Ipswich Town 1-0 hjemme mot Watford. Det har ført til at det bare skiller tre poeng fra Derby på tabelltopp og ned til Watford på femteplass.

I bunnen av tabellen ser Blackpool fortapt ut. På lørdag tapte de 1-3 borte mot et Leeds United som ikke hadde vunnet en kamp siden midten av september. The Seasiders ligger nå på jumboplass med bare syv poeng på de første 17 kampene. Opp til trygg plass er det hele ti poeng, og det verste er at dette var forventet før sesongstart.

Brentford tok tre sterke poeng i London-derbyet mot Millwall, og er nå helt oppe på en kvalifiseringsplass.Tenk hvis man hadde fått oppleve vakre Griffin Park i Premier League neste år. Ellers er det også verdt å nevne at Nottingham Forest tok sin første seier siden 17.september. De hadde ni kamper på rad uten seier foran møtet med Norwich City denne runden, og vant til slutt 2-1 etter at Michail Antonio satte inn seiersmålet tre minutter på overtid.

For nordmennene ble heller ikke dette noen stor runde. Alexander Tettey var igjen den eneste norske spilleren som startet, og han spilte hele kampen da Norwich City tapte borte mot Nottingham Forest. Han hadde en forholdsvis grei dag på jobben, og var dessverre den eneste nordmannen som fikk spilletid. Jonathan Parr var på benken for Ipswich Town, etter å ha vært ute med skade den siste tiden. Joshua King sliter fortsatt med en skade, og var derfor ikke med da Blackburn Rovers spilte uavgjort borte mot Brighton & Hove Albion. Thomas Rogne er helt ute i kulden i Wigan Athletic, mens verken Mats Møller Dæhli eller Magnus Wolff Eikrem var med i troppen da Cardiff City tok med seg ett poeng hjem fra Birmingham. Det betyr at Møller Dæhli bare har spilt tjue minutter for Cardiff siden forrige landslagsopphold, og nå skal han slutte seg til landslaget igjen.

Rundens spiller: Jeff Hendrick (Derby County)
- Den irske landslagsspilleren Jeff Hendrick er kanskje en av ligaens mest undervurderte midtbanespillere. Han har et herlig touch, gode dribleferdigher, god pasningsfot og en flott evne til å være på riktig plass til riktig tid. Da Derby slo Wolves 5-0 på lørdag, spilte Hendrick en av hovedrollene. Han scoret to fine mål, og leverte ellers en bunnsolid kamp.

Rundens scoring: Ross McCormack (Fulham)
- Etter at Ross McCormack ble det dyreste kjøpet av en Championship-klubb noensinne da han ble hentet til Fulham fra Leeds United i sommer, har han stort sett slitt med å leve opp til prislappen. På lørdag imponerte han med å både servere og lage scoringer selv. På stillingen 2-1 til Fulham over Huddersfield Town fjernet han all spenning med en kanonkule i krysset fra forholdsvis langt hold. Liten tvil om at McCormack sto for rundens scoring.

Rundens tunnel: Lasse Vigen Christensen (Fulham)
- Den unge og talentfulle dansken har vært fantastisk under Kit Symons ledelse den siste tiden. På de seks siste kampene har han tre målgivende pasninger og to scoringer. På lørdag fikk vi se en herlig scoring hvor han først slo tunnel på Mark Hudson før han chippet ballen over Huddersfield-målvakt Alex Smithies. Nydelig dansk delikatesse.

Rundens kløne: Leon Barnett (Wigan Athletic)
- Leon Barnett har over lang tid vært et meget uforutsigbart innslag i et vaklende Wigan-forsvar. Han kan finne på de merkeligste ting, men av en eller annen grunn får han mye spilletid av Uwe Rösler. På fredag leverte han det som må være sesongens dårligste kamp av en midtstopper. Han skapte flere Bolton-sjanser på egenhånd, var på etterskudd ved Boltons første mål, og lagde straffespark på deres siste mål. I mellomtiden er Thomas Rogne ikke i nærheten av startplass i samme forsvarsrekke.

Rundens drakt: Millwall
- Da Millwall tapte 3-2 hjemme mot Brentford på lørdag, brukte de ikke sin vanlige mørkeblå hjemmedrakt. De hadde nemlig fått spesialdesignet en lys kamuflasjedrakt til ære for falne soldater. Drakten har allerede blitt utsolgt, og det er ventet at klubben har fått inn rundt en kvart million kroner til et rehabiliteringssenter for skadede soldater.

Rundens knockout: Wes Thomas (Birmingham City)
- I de siste rundene har det vært en del knuffing og bryting, men denne runden fikk vi en knockout. Wes Thomas havnet i krangel med Cardiff-stopper Sean Morrison, og sendte sin motspiller rett i bakken. I ettertid har det kommet frem at Morrison visstnok ble stukket i øyet av Thomas. Birmingham-spissen ble sendt rett i garderoben etter hendelsen.

Rundens redning: Dimitrios Konstantopoulos (Middlesbrough)
- Den greske målvakten til Middlesbrough har ikke bare et langt navn, men også noen fantastiske reflekser. I 0-0 kampen mot AFC Bournemouth på lørdag fikk han vise det frem på best mulig vis. Gjestenes Matt Ritchie har en herlig skuddfot, og da han fikk fyre av på volley innenfor sekstenmeteren, trodde de fleste at det ville bli scoring. Slik ville ikke Konstantopoulos ha det, og vartet opp med en skikkelig feberredning. Ikke rart at Boro bare har tolv baklengsmål denne sesongen.

Rundens heading: Rudy Gestede (Blackburn Rovers)
- Blackburns kraftspiss har hatt flere flotte scoringer med hodet denne sesongen, og på lørdag viste han seg frem igjen. Et langt innlegg ble headet hardt i krysset fra forholdsvis langt hold. Han var kanskje litt heldig med at ballen til slutt fant nettmaskene, men likevel en flott prestasjon. Gestede har vunnet flere hodedueller i snitt enn samtlige spillere i de fem største ligaene i Europa, og fortsetter han sitt fine spill, skal man ikke se bort fra at Championships toppscorer plutselig spiller i en av de nevnte ligaene. I lørdagens kamp mot Brighton & Hove Albion henviste han superspissen Jordan Rhodes til benken, og det sier litt om Gestedes kvaliteter.