Skadde ungdommer behandles ved sykehus etter terrorangrepet på skolen mandag morgen. Foto: AP
Skadde ungdommer behandles ved sykehus etter terrorangrepet på skolen mandag morgen. Foto: AP

Minst 48 elever drept av selvmordsbomber i skoleuniform 

Selvmordsbomberen dukket opp på samlingsstunden mandag morgen. Minst 48 ungdommer er drept og 79 skadd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 48 elever, i alderen 11 til 20 år, er drept i en eksplosjon på en skole i den nordøstlige byen Potiskum i Nigeria mandag, ifølge lokale kilder.

– Eksplosjonen har rammet mange elever, men jeg kan ikke si hvor mange ettersom vi nå evakuerer ofrene til sykehuset, som bare ligger 100 meter unna skolen, sier en lærer som ikke ønsker å bli navngitt.

2000 av studentene hadde var møtt til mandagssamling da selvmordsbomberen slo til. Terroristen var kledd i skoleuniform, og ifølge øyenvitner skal han ha skjult eksplosivene i en ryggsekk. 

– Vi ventet på at rektor skulle dukke opp, rundt klokken 07.30. Da kom en overdøvende lyd, og jeg ble slått i bakken. Folk begynte å skrike og løpe, og jeg så at jeg hadde blod over hele meg, forteller 17 år gamle Musa Ibrahim Yahaya til AP.

17-åringen behandles på sykehus for hodeskader etter terrorhandlingen. 

– Hittil har vi brakt rundt 20 lik til sykehuset. Noen er kritisk såret, og jeg er sikker på at dødstallet kommer til å stige, sier Reuters' kilde.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet, men den militante gruppen Boko Haram, som har angrepet skoler i området en rekke ganger tidligere, er hovedmistenkt.

En lege ved Potiskum sykehus opplyser at et stort antall elever er innlagt. (TV 2/NTB)