ÉN AV DEM MØTER BRANN: Mjøndalen-trener Vegard Hansen eller Bærum-trener Morten Tandberg blir å se i Bergen i slutten av november. FOTO: Scanpix /Digitalsport
ÉN AV DEM MØTER BRANN: Mjøndalen-trener Vegard Hansen eller Bærum-trener Morten Tandberg blir å se i Bergen i slutten av november. FOTO: Scanpix /Digitalsport

Disse to drømmer om Brann

– Har ikke Brann nerver nok fra før, så får de de i hvert fall hvis lille Bærum kommer på besøk.

Les alt om fotball her!

Både Mjøndalen-trener Vegard Hansen og Bærum-trener Morten Tandberg tror på nok et avansement og plass i kvalifiseringsfinalen, som skal spilles mot Brann.

Søndag slo Mjøndalen ut Fredrikstad, mens Bærum slo Kristiansund BK. Både Mjøndalen og Bærum vant 2-0, og søndag om en uke møtes de to på Mjøndalen Stadion i kampen om avansement.

– Jeg liker ikke å forskuttere noe, men siden du spør så skal jeg klare å tenke et steg videre, svarer Vegard Hansen på spørsmål om hva han tenker om et eventuelt møte med Brann.

Den snakkesalige 45-åringen fortsetter:

– Brann blir en veldig vanskelig oppgave. Men det blir i tilfelle en fantastisk opplevelse for lille Mjøndalen å møte en så stor klubb som Brann. Mange i Mjøndalen har snakket om og drømt om denne kampen i lang tid.

– Det ligger litt historie her?

– Ja, Mjøndalen sendte vel Brann ned en divisjon på midten av 1980-tallet. Og så slo vi dem ut i cupen i fjor. Så det er litt historie mellom klubbene, ja, sier Hansen.

Her ser du dokumentaren om Martin Ødegaard!

Tandberg: – Sjansen for opprykk er til stede
Når TV 2 stiller Bærum-trener Morten Tandberg det samme åpningsspørsmålet som vi stilte Hansen, skulle man nesten tro de hadde samkjørt svarene. 

– Det blir jo i tilfelle en fantastisk opplevelse for lille Bærum å møte Brann, det er jo en stor drøm for oss, kommer det fra Tandberg, som ikke er like kategorisk som Hansen da han blir spurt om sjansene for et eventuelt opprykk.

– Den er til stede den. Vi tok 49 poeng i serien, noen få mindre enn Mjøndalen. SÅ der har vi absolutt en fair sjanse.

– Hva med Brann?

– Vi skal gjøre vårt ypperste... Altså, Brann har kanskje fått seg en liten opptur i det siste, men alt i alt har det gått langt dårligere enn forventet. Og har ikke Brann nerver nok fra før, så får de det i hvert fall hvis lille Bærum kommer på besøk.

Hansen mener Brann er store favoritter
– Hvor stor er sjansene for at Mjøndalen rykker opp, Vegard Hansen?

– Totalt sett så er ikke sjansen stor. Jeg vil tro at vi snakker godt under 50 prosent. Vi kan ta Bærum, men Brann vil være store favoritter uansett hvem av oss de møter. De har en bedre stall enn oss, og foran et fullsatt Stadion blir det vanskelig i Bergen.

– Vi må ikke på død og liv rykke opp nå. Men det er veldig gøy å få muligheten til å gjøre det, sier Hansen.

Tandberg: – Vi blir dømt nord og ned uansett
Morten Tandberg begynner å le når han får spørsmål om hvordan han tror oddsen for Bærum-opprykk ser ut.

– Den er nok høy! Vi blir jo dømt nord og ned uansett hvem vi spiller mot. Den var vel oppe i fem eller noe sånt i dag, flirer Tandberg.

Kvalifiseringen spilles over to kamper, hjemme og borte. Kampene skulle i utgangspunktet spilles 19. og 23. november, men i og med Brann har flere spillere ute på landslagsoppdrag vil kampene «forskyves» til 22. eller 23. og 26. november.