Jensen briljerte da Rosenborg snøt Odd for sølvet

– Danmark må ha et usannsynlig bra landslag når Mike Jensen ikke er i troppen.

Rosenborg-Strømsgodset 4-1 og Molde-Odd 2-0

Rosenborg knep sølvet foran nesa på Odd i siste runde søndag.

Mens trønderne vant 4-1 hjemme mot Strømsgodset, tapte Odd 2-0 i Molde, noe som resulterte i at RBK klatret forbi Odd med to poeng.

Høydepunkter fra kampene kommer!

– Kåre har lagt inn en god søknad
Mike Jensen ble trøndernes store helt med to scoringer.

Peter Kovac ga Godset ledelsen tidlig i første omgang, men en scoring av Mikael Dorsin i førsteomgang, to av Jensen i den andre og et overtidsmål av Riku Riski sørget for at RBK til slutt kunne cruise inn til 4-1-seier.

To scoringer på fem minutter i Molde, signert Etzaz Hussain og Daniel Chima Chukwu, sørget for at Dag Eilev Fagermos elever tapte på Aker Stadion og dermed også tapte sølvet.

– Den siste timen var fantastisk, og Mike Jensen var fantastisk. Danmark må ha et usannsynlig bra landslag når Jensen ikke er i troppen, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter at sølvet var sikret.

Selv er Ingebrigtsen ikke sikker på om han fortsetter i jobben eller ikke, men Ivar Koteng, styreleder i klubben, går langt i å antyde at «bruttern» blir å se på Lerkendal også i 2015.

– Går det an å ikke fortsette med Ingebrigtsen?

– Det går sikkert an, men Kåre har lagt inn en veldig god søknad. Det er ikke sikkert det blir så veldig overraskende (hvem som får jobben, journ. anm.). 

– Det ser absolutt ut som en offside
På Lerkendal var det bortelaget som tok tak i kampen fra start, og det var langt fra ufortjent da Kovacs sendte gjestene i føringen etter mindre enn et kvarters spill.

Daniel Örlund får ikke tak i Flamur Kastratis innlegg fra høyre, og på bakerste stolpe venter Iver Fossum. 18-åringen kan bare skli ballen i mål, men ender i stedet opp med å slå ballen videre til Kovacs, som på blankt mål setter ballen i nota.

Ungareren så ut til å være offsideplassert idet han fikk ballen fra Fossum, men dommerne lot målet stå.

– Jeg skal ikke være skråsikker, men det ser absolutt ut som en offside, sa TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen. 

Dorsin med hælen 
Drammenserne åpnet kampen klart sterkest, men etter halvtimen begynte hjemmelaget, som måtte vinne, å våkne til live. 

Først var det Jensen som flere ganger testet skuddbeinet, før Dorsin sørget for 1-1 etter en corner. Tore Reginiussen stanget Pål André Hellands hjørnespark mot mål, og en liten flikk med hælen fra Dorsin satte Adam Larsen Kwarasey ute av spill og ballen i mål. 

Rosenborg kunne fort ha gått opp i 2-1 bare tre minutter senere, men Jonas Svenssons kanonkule fra 16 meter smalt i tverrliggeren og ut.

Jensen-show
Alexander Søderlund burde ha sendt trønderne foran tidlig i de siste 45, men bra kloss hold stanget han Hellands presise innlegg harmløst tilside for mål.

Med mindre enn et kvarter igjen på klokka fikk hjemmelaget omsider målet spillet deres fortjente. 

Tomás Malec spilte Jensen fri, og med en lekker finte rundet dansken Godsets sisteskanse og satte ballen i mål. 

Jensens åttende seriemål for sesongen var av det elegante slaget, og med det niende, etter klabb og babb i feltet, avgjorde han kampen.

Riski ville også være med på moroa og økte til 4-1 etter en kontring helt på tampen.