Bojans «Messi-raid» senket Tottenham

– En scoring som ville gjort den lille argentineren stolt, sa TV 2s kommentator.

Tottenham-Stoke 1-2
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Tottenhams høyst variable sesong fortsetter, og hjemme mot Stoke søndag var det Stoke og Bojan som stjal de største overskriftene.

Den unge spanjolen driblet det som var av Spurs-spillere og dunket inn gjestenes ledermål allerede etter seks minutter. 

– Det var snakk om at han var den nye Lionel Messi. Her tar han fram en scoring som ville gjort den lille argentineren stolt. Det er en stund siden Stoke har hatt spillere som lager sine scoringer, sa TV 2s kommentator Jørn Sundby.

Senere i omgangen doblet Jonathan Walters for Stoke, og dermed holdt ikke Nacer Chadlis vakre «van Basten»-redusering for Spurs etter hvilen. 

Gjestene vant 2-1, passerte Tottenham på tabellen og er på øvre halvdel når elleve Premier League-kamper er spilt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Reprisene av førstemålet viste at skuddet gikk via en offsideplassert Mame Biram Diouf, og dermed var gjestene heldige som fikk godkjent målet.

– Han står i offside. Det er umulig å se live om han er borti den eller ikke, men ser du på reaksjonen så ser du at han ser ut på linjemannen. Det er umulig for dommerne å se, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i pausen.

Utrolig Kane-bom i åpningen
Før Bojans drømmemål var det utrolig at ikke Harry Kane hadde sendt hjemmelaget i ledelsen.

Et innlegg fra Nacer Chadli fant veien til ungguttens pannebrask, men da han bare skulle stange hjemmeledelse i nettet i det nærmeste hjørnet så misset han med treffpunktet på ballen og headet i stedet rett i armene på Stoke-keeper Asmir Begovic som stod helt i motsatt hjørne.

– Det går nesten ikke an å få en større mulighet. Han er redd for å heade den utenfor, sa Petter Myhre i pausen.

Stoke doblet før pause
Hendelsen var dog symptomatisk for en Spurs-førsteomgang der ingenting fungerte. Drøyt ti minutter før halvtid kom også gjestenes andre scoring, da Mame Biram Diouf utnyttet rommet bak Danny Rose i en forsvarsrekke som absolutt ikke hang sammen, og serverte et lekkert innlegg inn i feltet.

Der ventet Jonathan Walters, som iskaldt satte 2-0 i nettet bak en sjansleløs Hugo Lloris. Dermed gikk gjestene til pause med tomålsledelse, mens vertene fikk pipekonsert. 

Chadli-volley tente Spurs-håpet
Mauricio Pochettino gjorde to grep allerede i pausen da han satte inn Mousa Dembélé og Erik Lamela, og i tillegg kom Emmanuel Adebayor inn for å gi tiltrengt styrke på topp utover i omgangen. Ingen av de grepene fungerte, men en av de som har levert stabilt for Spurs tente allikevel et håp da kvarteret gjenstod.

Nacer Chadli har nemlig virkelig blomstret denne høsten, og dunket på ekte Marco van Basten-vis inn 1-2 fra meget skrått hold med en nydelig volley.

– Begovic skal være glad den ikke traff ham og publikum skal være glad for at det er et nett det. Det er ett av de beste målene vi vil se på en stund, sa Kevin Keegan i TV 2s Premier League-studio.

Det som i de første 75 minuttene hadde sett ut som et uinteressert og tafatt hjemmelag hadde plutselig fått et snev av håp.

Direkte rødt for Naughton
Store deler av realismen i det håpet forsvant dog da drøye fem minutter gjenstod. Kyle Naughton sparket ned Victor Moses da Stoke-vingen var på vei gjennom. Dermed ble det rødt kort på Spurs' høyreback.

– Det er så kynisk. Ballen er milevis unna. Det er ingen protester, sa TV 2s kommentator Jørn Sundby.

Stoke med sitt antallmessige overtok holdt ut i sluttminuttene, og dermed gikk Spurs på sitt fjerde hjemmetap for sesongen. Ingen i ligaen har flere nederlag på eget gress.

Lagoppstillinger:

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Naughton, Younes Kaboul, Federico Fazio, Danny Rose - Etienne Capoue (Emmanuel Adebayor, 65.), Ryan Mason - Andros Towsend (Erik Lamela, 46.), Christian Eriksen (Mousa Dembélé, 46.), Nacer Chadli - Harry Kane 

Stoke: Asmir Begovic - Phil Bardsley (Geoff Cameron, 10.), Ryan Shawcross, Marc Wilson (Marc Muniesa, 26.), Erik Pieters - Steven N'Zonzi, Steve Sidwell - Jonathan Walters, Bojan (Stephen Ireland, 84.), Victor Moses - Mame Biram Diouf