Agnete på nettprat: « Jeg kan jo egentlig ikke danse»

Agnete Kristin Johnsen(20) er årets Skal vi danse-vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Roar Strand (44) og Agnete Kristin Johnsen (20) som kjempet i gullduellen om den gjeve førsteplassen. I år var det for første gang i «Skal vi danses» historie tre par i finalen. Forfatter Linnea Myhre (24) måtte se at gullfinalen glapp, og fikk dermed en tredjeplass i årets konkurranse.

Etter at seerne hadde sagt sitt, var det til slutt Agnete og hennes dansepartner Egor Filipenko som stakk av med seieren i den tiende sesongen av «Skal vi danse».

Agnete er den yngste vinneren av «Skal vi danse» noensinne.

– Det føles helt sykt. Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt, sier Agnete til «God kveld Norge» rett etter at seieren er i boks. 

Agnetes mor Signe er også til stede under «God kveld Norge»-intervjuet. 

– Jeg er veldig stolt av henne. Hun har vært fabelaktig, og hun har overrasket meg underveis. Men jeg vet at hun gjør ting hundre prosent når hun går inn for noe hun liker, sier Agnetes mor. 

Stolt kjæreste

YNGSTE VINNER: Agnete (20) er den yngste vinneren av «Skal vi danse» noensinne. Foto: Thomas Reisæter/TV 2
YNGSTE VINNER: Agnete (20) er den yngste vinneren av «Skal vi danse» noensinne. Foto: Thomas Reisæter/TV 2

Agnetes kjæreste Espen Nystad (29) satt i salen under finalesendingen. Han var svært stolt over kjærestens innsats i konkurransen. 

– Det har vært nervepirrende. Jeg har fulgt henne hele sesongen, så jeg vet hvordan hun har hatt det. Jeg visste at hun var nervøs, og da ble jeg nervøs. Nå er jeg bare glad for at det gikk så bra, sier han til TV 2.

– Dette betyr veldig mye for henne. Å underholde folk er jo det hun virkelig vil, så jeg er bare utrolig glad på hennes vegne, sier han. 

Agnete sa tidlig at målet var å vinne. Kjæresten Espen bor i Finnmark, men allerede i august kjøpte han flybillett til alle lørdagene frem til finalen i kveld.

– Hun var så bestemt, og hun går virkelig inn for det når hun har bestemt seg, så da kjøpte jeg flybillettene, sier han. 

– Hvor stolt er du nå?

– Det kan ikke beskrives. Jeg er så glad for at hun får lov til å gjøre dette.

Dommernes favoritt

Under hele konkurransen har Agnete vært en av dommernes favoritter. På finalesendingen imponerte hun også dommerne stort. De ga henne full score og stående applaus for hennes showdans.

– Dette var så intenst, og tydelig. Det var magisk. Jeg følte jeg forsto historien, det var så troverdig, sa Trine.

– Dans er musikk gjort synlig, og det viste du så til de grader nå, sa Toni. 

– Det er ikke så mange ord jeg kan si, det var fantastisk, sa Gyda, som felte flere tårer.

Se alle «Skal vi danse»-programmene på TV 2 Sumo! (Krever innlogging)

Live Blog Chat med vinneren av Skal vi danse