United fikk trøbbel mot Palace: Innbytter Mata sikret tre poeng

Mata avgjorde kampen etter kun fire minutter på banen.

Manchester United 1-0 Crystal Palace

Det gikk kanskje ikke helt slik United-supporterne hadde håpet etter derbytapet mot Manchester City. 

I stedet for å sende Crystal Palace tilbake til London med fem baklengsmål i sekken, hadde van Gaals menn store problemer med å slå hull på bortelagets forsvar.

Et noe heldig langskudd fra Juan Mata måtte til for å sikre seieren for United, men foruten en stor sjanse til Frazier Campbell, hadde United til gjengjeld full kontroll på kampen.

– De hadde full, full kontroll på denne andreomgangen. Crystal Palace klarte ikke å omstille seg etter baklengsmålet og har ikke hatt noe å fare med, mente Petter Myhre.

– I den situasjonen United er i nå, så er det de tre poengene som gjelder. Det var kanskje ikke en overbevisende seier, men de dominerer i banespillet og er det klart beste laget, fortsatte han.  

Taktisk bytte

Mata forklarte etter kampen at målet kom som følge av instruksene han hadde fått.

– Jeg tenkte da jeg kom inn at jeg skulle prøve å forandre kampen, og heldigvis lyktes jeg med det. Manageren sa at jeg skulle spille til høyre. Jeg prøvde å brette ut forsvaret deres og komme meg på innsiden. Det var det jeg gjorde, sa matchvinneren etter kampen.

Mata er glad for at det nå er landslagspause.

– Jeg håper at de verste skadeproblemene skal gå over etter landslagspausen.

Louis van Gaal var fornøyd med seieren, forholdene tatt i betraktning.

– Det var et fantastisk mål, men også et svært viktig et. Det er alltid vanskelig å angripe mot lag som kommer her utelukkende for å forsvare seg, med to firemannsrekker foran målet sitt. Jeg er fornøyd og nå er det landslagspause, avsluttet van Gaal. 

Enveiskjøring fra start

Crystal Palace hadde åpenbart ingen planer om å gi United store rom. I første omgang var det nemlig enveiskjøring på Old Trafford med bortelaget dypt, dypt posisjonert på egen halvdel.

Etter 29 minutter hadde Crystal Palace 18,3 prosent ballbesittelse med kun 40 vellykkede pasninger. Oppsiktsvekkende lavt, selv for et bortelag på Old Trafford.

United klarte likevel ikke å få hull på byllen, selv om særlig Luke Shaw var nær etter et 60-metersløp. 

– United virker rådvillige nå og klarer ikke å få opp pasningstempoet. Der ligger nøkkelen, mente Petter Myhre i studio. 

Likevel var det Crystal Palace som skulle få førsteomgangens største sjanse. Det skjedde da Frazier Campbell plutselig kom helt alene med David de Gea. Lobbforsøket endte imidlertid på nettaket, og United slapp med skrekken. 

Redningsmannen Mata

United fortsatte kjøret mot Palace-målet etter pause, men hadde fortsatt problemer med å få ballen i nettet.

Nært kom de da Wayne Rooney gikk på skudd fra 20 meter, men skuddet gikk en halvmeter utenfor.

Enda nærmere kom de da Fellaini fikk hodet på en corner. Denne gangen ble avslutningen reddet på streken.

Helt i mål kom de etter at Louis van Gaal tok grep og erstattet Januzaj med Juan Mata.

Etter kun tre minutter på banen banket spanjolen til fra 20 meter. Skuddet gikk via en Palace-forsvarer og gjorde det vanskeligere for keeper Speroni, som ikke maktet å holde ballen ute. 

Ti minutter før slutt kunne Mata også punktert kampen, men ved denne anledningen traff han stolpen. 

Crystal Palace, på sin side, hadde ingenting å by på, og kom aldri nær en utligning.