FÅR IKKE SPILLE SERIEAVSLUTNINGEN: Tomasz Sokolowski er vraket fra Stabæk-troppen mot Sogndal . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR IKKE SPILLE SERIEAVSLUTNINGEN: Tomasz Sokolowski er vraket fra Stabæk-troppen mot Sogndal . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sokolowski vraket etter tabbeuttalelsen

Tomasz Sokolowski spiller ikke for Stabæk i siste eliteserierunde mot Sogndal søndag.

Stabæks mediesjef Hilde Håve bekrefter overfor VG at Sokolowski ikke er med i troppen mot Sogndal.

– Vrakingen skyldes en helhetsvurdering, der både det sportslige og alt som har skjedd tidligere i uken er tatt i betraktning, sier Håve.

Bakgrunnen kan være midtbanemannens uttalelser etter forrige kamp mot Haugesund. Da antydet den tidligere Brann-spilleren Sokolowski at han kunne vurdere ikke å yte sitt beste mot Sogndal for å la helgens motstander overleve i eliteserien på bekostning av hans gamle klubb.

– Jeg kan plutselig stå på blank goal, dempe ballen og vurdere om jeg skal trille den over streken eller ikke, sa Sokolowski til VG da.

Han la seg senere flat for det han selv omtalte som «en flåsete kommentar».

– Dette er en situasjon jeg aller helst ikke skulle vært i. Jeg sa noe dumt og jeg er først og fremst lei meg for at jeg setter klubben min i et dårlig lys. Jeg kan på ingen måte stå inne for uttalelsen, sa Sokolowski i en pressemelding.

Dersom Brann taper borte mot Haugesund søndag, samtidig som Sogndal slår Stabæk på hjemmebane, vil rødtrøyene fra Bergen rykke ned. Sogndal vil da spille kvalifisering om å fortsette i eliteserien i 2015. (©NTB/TV 2)