Fargerike kyllingnuggets med ris og soyasaus. Foto: TV 2
Fargerike kyllingnuggets med ris og soyasaus. Foto: TV 2

Fargerike kyllingnuggets

Oppskrift av Trym, 11 år

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Fra kokeboken: Kokken Trym, En kokebok for barn, Kagge Forlag)

Til 3-4 personer

500 g kylling
1-2 line
2 1/2 dl revet kokos
2 ss soyasaus
1/2 chili
1 egg
Salt og pepper
Konditorfarge (blå, rød, grønn, gul - det du synes er fint!)

 

Slik gjør du:

1. Finhakk chili sånn at det blir en teskje med hakket chili når du er ferdig (OBS: Ikke klø deg i øynene når du har tatt på chilien!)
2. Ha kokos i en bolle, og hell i litt konditorfarge. Så blander du konditorfarge og kokos slik at kokosen får farge.
3. Visp sammen egget.
4. Riv skallet av 1 lime. Skvis resten av limen oppi en bolle. Bland revet limeskall og 1 ss saft av lime med egget, og krydre med salt og pepper.
5. Del opp kyllingen i små biter, og dypp bitene i egg- og lime-blandingen. Rull kyllingbitene i den fargede kokosen, og stek dem i en stekepanne på middels varme i ca. 5 minutter på hver side.
6. Mens det steker i stekepanna, blander du saft fra 1 lime med 2 ss soyasaus i en skål. Ha i finhakket chili og rør rundt. Dette kan du dyppe kyllingnuggetsene i når du spiser dem, som en slags dipp.