– Han erkjenner de faktiske forholdene. Han er forferdelig lei seg for det som har skjedd, sier mannens forsvarer Jostein Løken til Hamar Arbeiderblad fredag morgen.

Den 27 år gamle tobarnsmoren Narges Josefi fra Afghanistan ble funnet drept i nærheten av Hamar sentrum, og forrige torsdag ble den 37 år gamle ektemannen pågrepet og siktet for forsettlig knivdrap.

– Vi ser på saken som oppklart og resultatet kommer av godt og iherdig politiarbeid på mange områder. Politiet har sterke taktiske og tekniske bevis i saken, deriblant en sikker observasjon av begge på stedet like før drapet, forteller politiadvokat Andrè van der Eynden.

Den 37 år gamle mannen var torsdag ettermiddag i nye avhør med politiet, hvor han ble konfrontert med den siste ukens gjennombrudd i drapsetterforskningen. Politiet holdt en pressekonferanse klokken 10 i dag, der den siste utviklingen i saken ble kommentert.

Se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Endret status til siktet

Den 27 år gamle kvinnen bodde på Hamar statlige mottak, Ormseter, sammen med ektemannen og parets to døtre på to og fire år.

Ektemannen fikk endret sin status fra å være vitne til å bli siktet da politiet oppdaget uoverensstemmelser mellom hans vitneforklaring og andre etterforskningsfunn.

37-åringen var torsdag ettermiddag i nye avhør med politiet, hvor han ble konfrontert med den siste ukas gjennombrudd i drapsetterforskningen – blant annet knyttet til undersøkelsene av en barnevogn politiet mener mannen hadde med seg før og etter drapet. Løken vil ikke gå i detalj om hva det var som foranlediget tilståelsen.

– Politiet har fortsatt en god del etterforskningsarbeid igjen før vi er i mål. Det er fortsatt vitner som skal i avhør, tekniske undersøkelser som det arbeides etter funn gjort i saken og flere avhør av siktede, sier politiadvokat van der Eynden. (NTB/TV 2)