PÅGREPET: Torsdag ble Phil Rudd pågrepet og siktet for drapsplaner. Her er han på vei til rettslokalene. Foto: AP Photo/Bay Of Plenty Times via The New Zealand Herald, George Novak.
PÅGREPET: Torsdag ble Phil Rudd pågrepet og siktet for drapsplaner. Her er han på vei til rettslokalene. Foto: AP Photo/Bay Of Plenty Times via The New Zealand Herald, George Novak.

Drapssiktelsen mot AC/DC-trommisen frafalt

Ifølge Phil Rudds advokat, er ikke lenger AC/DC-rockeren siktet for forsøk på å hyre inn en leiemorder slik det het i siktelsen mot ham torsdag morgen norsk tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen, norsk tid, ble trommeslageren i det legendariske rockebandet AC/DC siktet for medvirkning til et drapsplott mot to personer.

Konkret het det i siktelsen at Phil Rudd (60) hadde forsøkt å hyre inn en leiemorder til å drepe to personer, som retten ikke ville oppgi navnet på. 

Natt til fredag, norsk tid, har den alvorlige siktelsen frafalt etter et møte mellom påtalemyndigheten og Rudds advokat.

– New Zealands påtalemyndighet droppet siktelsen på grunn av utilstrekkelig bevis, sier Rudds advokat Paul Mabey.

Skulle aldri vært tatt ut siktelse

Mabey forteller etter møtet at siktelsen mot 60-åringen aldri skulle vært tatt ut.

Australskfødte Rudd ble pågrepet i sitt hjem i Tauranga på New Zealand torsdag morgen og senere løslatt mot kausjon.

AC/DC: På scenen under en konsert i München i 2003. Foto: AP Photo/Jan Pitman.
AC/DC: På scenen under en konsert i München i 2003. Foto: AP Photo/Jan Pitman.

– Mr. Rudd har lidd unødvendig og ekstremt ødeleggende publisitet som et resultat av bred og sensasjonell dekning av de seriøse anklagene, som aldri var rettferdiggjort. Rudd ser nå på mulige rettslige grep, forteller advokaten til rockestjernen ifølge avisen The Sydney Morning Herald.

Det er ikke kjent hvem Rudd skal ha truet på livet, hvem de to han angivelig ønsket å få drept er, eller hvem mannen han forsøkte å hyre som leiemorder er.

Selv nektet Rudd å snakke med pressen utenfor rettslokalet. Det er ventet at politiet vil komme med en uttalelse i saken senere fredag.

AC/DC ble dannet i 1973 og gir i disse dager ut sin første plate på seks år, første plate uten Malcom Young (61), som er dement og bor på pleiehjem. Rudd er ikke å finne på promoteringsmateriellet til albumet, fordi han ikke var til stede på noen av de to video-innspillingene de siste månedene. Det skyldes ifølge bandets vokalist Brian Johnson en «familiekrise».

Trommeslageren fra Melbourne i Australia ble med i AC/DC i 1975. Han ble kastet ut av bandet i 1983 etter problemer med alkohol og konflikter innad i bandet, men kom tilbake i 1994.

TV 2/NTB