PROGRAMLEDER: Gaute Grøtta Grav forsvarer deltaker-bråket på Farmen. Foto: TV 2.
PROGRAMLEDER: Gaute Grøtta Grav forsvarer deltaker-bråket på Farmen. Foto: TV 2.

Programleder Gaute forsvarer Farmen-bråket

Årets sesong av Farmen skaper debatt både på og utenfor gården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets sesong av Farmen har skapt stor debatt. Varaordfører for Fremskrittspartiet i Sykkylven kommune, Olav Harald Ulstein (51), har skapt sterke reaksjoner i løpet av sin deltakelse.

Politikeren har blant annet lurt unna mat fra de andre deltakerne, og i søndagens episode skjelte han ut deltaker Finn Olav Odde (56).

Ordføreren slakter kollegaen

Ordføreren i Sykkylven, Petter Lyshol, uttalte tidligere denne uken til TV 2 at han misliker varaordførerens oppførsel, og han tror det vil svekke tilliten til kommunen.

– Vi har fått mye kritikk, hele gjengen. Som en offentlig person må man tenke over hva man sier og hvordan man oppfører seg. Det han har gjort på Farmen har blitt oppfattet som negativt, sier ordføreren.

Det fikk Olav Haralds datter, Nina, til å bli så opprørt at hun valgte å uttrykke følelsene sine gjennom bloggen sin.

«Jeg blir så lei meg når folk over det ganske land ikke skjønner at dette er et spill», skriver hun.

Ørdførerens uttalelse får Olav Haralds datter til å rase.

«Det som tok kaka etter min mening var når vår egen ordfører gikk ut og sa at han ødelegger kommunens omdømme! Da kokte det over hos meg. Den eneste som ødelegger kommunens omdømme er ordføreren selv», skriver hun på bloggen sin.

Programleder forsvarer krangelen

Programleder og tidligere Farmen-deltaker, Gaute Grøtta Grav, forsvarer også Olav Haralds oppførsel. Han skriver på sin private Facebook-side at TV er best når det skaper engasjement.

«De siste dagene har flere reagert på Olav Harald sine uttalelser mot Finn Olav. Det fine med Farmen er at det gis tid til at historier kan utvikle seg over flere episoder», skriver han.

Grøtta Grav skriver videre at det er bra at folk engasjerer seg og blir opprørte over situasjonene og uttalelsene som oppstår på Farmen. På den måten kan man diskutere med sine nære og kjære hva som er rett og galt, hvordan man bør oppføre seg og ikke

«Jeg er uansett veldig glad og stolt over at deltagerne våre viser så mange sider av seg selv, og tør å «være seg selv» på Farmen», skriver Grøtta Grav.