– Den viktigste kampen for Gerrard denne sesongen

Revansjens time er kommet for Liverpools kaptein.

Se Liverpool-Chelsea på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fra 13.00!

– Den viktigste kampen for Steven Gerrard denne sesongen er den som kommer til helgen, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad i programmet Premier Leaks tidligere denne uken.

Det sa han fordi lørdagens motstander heter Chelsea, og de fleste som kjenner engelsk fotball skjønner da med en gang at det tenkes på oppgjøret som fant sted for 195 dager siden.

Liverpool hadde muligheten til å langt på vei avgjøre kampen om ligatittelen 2013/14, men tapte 0-2 hjemme for Chelsea, blant annet som følge av at kaptein Gerrard skled og forærte de blå ledermålet på overtid i 1. omgang.

Se situasjonen fra forrige sesong i videovinduet øverst!

Les også: Liverpool og Gerrard snublet - Chelsea vant toppkampen

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Etter den kampen lå Chelsea to poeng bak Liverpool da to kamper gjenstod av sesongen. Manchester City var nummer tre, men hadde to kamper færre spilt, og de lyseblå vant alle sine fire siste kamper og ble til slutt ligamestere.

Liverpool ble til slutt nummer to, men det var liten trøst for mange av klubbens supportere som så for seg den første ligatittelen på 24 år. Denne sesongen var det mange som forventet at de røde fra Merseyside skulle konkurrere helt i toppen på ny, men ti kamper ut i sesongen er Brendan Rodgers' lag hele tolv poeng bak ligaleder Chelsea.

På torsdagens pressekonferanse fikk Liverpool-manageren spørsmål om lørdagens kamp er en mulighet til å gjenopplive sesongen.

– Jeg mener det. Det er åpenbart en stor kamp. I kampen forrige sesong fikk vi ikke et resultat. Vi spilte bra i 70 minutter, men klarte ikke å bryte gjennom. Vi vil ha lært av det, vi ser på den prestasjonen der vi ikke fikk resultatet vi ønsket.

– Det blir en tøff kamp, de er ubeseiret og det sterkeste laget i ligaen for øyeblikket, men når vi spiller på Anfield er vi trygg på at vi kan få et godt resultat uavhengig av motstanderen, sa han.

Rodgers: – Det var bare en uheldig ting som skjedde, ingen skal ha skylden
Rodgers skrøt også av erfaringen i Chelsea-troppen, som besitter spillere med erfaring fra både ligaen og europeiske turneringer. Han skrøt også av både Diego Costa, Cesc Fàbregas og Eden Hazard.

–  De er selvsagt sterke og det blir en utfordring, men jeg ser forbedringer i vårt lag dag for dag. Det gir oss en god sjanse til å få et godt resultat hjemme, og forhåpentligvis kan det «kickstarte» sesongen vår, sa Liverpool-manageren. 

Samtidig ville han ikke overdramatisere hvor spesiell kampen blir for Gerrard.

– Steven var briljant. Det var bare en uheldig ting som skjedde i kampen og ingen skal ha skylden. Han har hatt tøffe tider i karrieren, men alltid slått praktfullt tilbake.